Η Αγγλία είναι ενάντια στα υλικοτεχνικά προβλήματα που προκαλούνται από το Brexit και το coronavirus.

Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) υπέγραψαν εμπορική συμφωνία που θα ρυθμίζει την περίοδο μετά το Brexit, ο νέος τύπος Κορωνοϊός Με τον αρνητικό αντίκτυπο της επιδημίας, οι νέοι κανόνες της νέας περιόδου θα δημιουργήσουν προβλήματα στη μεταφορά εμπορευμάτων στην Αγγλία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ξεκίνησε μια νέα εποχή στο εμπόριο μετά το Brexit, νέοι κανόνες προκαλούν ορισμένα προβλήματα στον τομέα της εφοδιαστικής.

Κορωνοϊός Ενώ η Κίνα, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία της γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας της από τις αρνητικές επιπτώσεις της επιδημίας, είναι η κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας και χρειάζονται δοχεία με μεταφορική ικανότητα για την παράδοση των προϊόντων που παράγει σε παγκόσμιες αγορές, ειδικά στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Ανεπαρκής ικανότητα εκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων στις χώρες υποδοχής και Κορωνοϊός Υπάρχουν προβλήματα στην παράδοση αγαθών λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται κατά της επιδημίας. Όσον αφορά τις βρετανικές εταιρείες Κορωνοϊός Εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις της επιδημίας, οι νέοι κανόνες που εφαρμόστηκαν μετά το Brexit καθιστούν επίσης τη μεταφορά εμπορευμάτων πιο προβληματική.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Ενώ 1.600 δολάρια πληρώθηκαν για ένα εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδιών στη ναυτιλία από την Κίνα τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται ότι οι εταιρείες logistics απαιτούν αμοιβή 10-15 χιλιάδων δολαρίων λόγω της έλλειψης εμπορευματοκιβωτίων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Ενώ το εμπόριο μεταξύ ΕΕ και ΗΒ αναμένεται να συνεχιστεί χωρίς διακοπή με την υπογεγραμμένη συμφωνία μετά το Brexit, στην πράξη τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά.

Βρετανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται με την ΕΕ και άλλες χώρες με νέους εμπορικούς κανόνες πρέπει να ασχοληθούν με μεγάλο αριθμό νέων γραφειοκρατιών και εγγράφων. Οι τελωνειακές δηλώσεις, ο έλεγχος των κανόνων καταγωγής, η ασφάλεια των προϊόντων, ιδίως τα τρόφιμα, η επιθεώρηση και η πιστοποίηση εφιστούν την προσοχή ως μέρος του νέου εμπορικού καθεστώτος.

Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να διευκολύνει τη διαδικασία λαμβάνοντας ορισμένα μέτρα μετριασμού, όπως καθυστέρηση των πλήρων ελέγχων στα εμπορεύματα που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ για άλλους 6 μήνες, αναγνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν κάποιες διακοπές στο εμπόριο με την ΕΕ με τους νέους κανόνες.

ΕΜΠΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Ο Hans-Peter Zint, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Cuxhaven Port Cooperative που εδρεύει στη Γερμανία, δήλωσε στον ανταποκριτή της AA ότι σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν για την απόφαση Brexit το 2016 και ότι η αποχώρηση από την ΕΕ σήμαινε «έξοδο από την κοινή αγορά».

Δηλώνοντας ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την περίοδο μετά το Brexit για τα τελευταία 4 χρόνια, ο Zint είπε ότι ο τομέας της εφοδιαστικής της ΕΕ έχει εμπειρία στην επιχειρηματική δραστηριότητα με πελάτες εκτός της ΕΕ, καθώς και σε σχέσεις με χώρες όπως η Ισλανδία και η Νορβηγία, που βρίσκονται εκτός της κοινής αγοράς.

Ο Zint εξήγησε ότι η κυκλοφορία φορτίου προς την Αγγλία αποτελεί το 90% της κίνησης στο λιμάνι Cuxhaven και ότι επένδυσαν σε τεχνολογίες πληροφοριών για την προετοιμασία του Brexit.

Υπογραμμίζοντας ότι εάν τα φορτηγά που πηγαίνουν στην Αγγλία δεν έχουν τα σωστά έγγραφα, θα υπάρξουν μεγάλες ουρές, η Zint επεσήμανε ότι ορισμένες εταιρείες logistics περιορίζουν τις ικανότητές τους στα λιμάνια, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και καθυστερήσεις στα μεγάλα φορτία.

Ο Zint τόνισε ότι οι τελωνειακές διατυπώσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι απαραίτητες από την 1η Ιανουαρίου και ότι η βιομηχανία logistics βρισκόταν σε μια πολυάσχολη εποχή προκειμένου να ανταποκριθεί στην ημερομηνία διανομής που ορίζεται στις συμβάσεις.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Ο Zint σημείωσε ότι οι εισαγωγείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκείνοι που εξάγουν σε αυτήν τη χώρα ανησυχούσαν για την πληρωμή πάρα πολλών χρημάτων για την εφοδιαστική μετά την 1η Ιανουαρίου, ο Zint είπε: «Επομένως, προσπάθησαν να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα φορτία πριν από την 1η Ιανουαρίου. Γι ‘αυτό είδαμε έναν πολύ μεγάλο όγκο φορτίου. Θα έλεγα ότι είναι πιθανώς 30-40 τοις εκατό πάνω από τον κανονικό μέσο όρο. ” Σχολίασε.

Zint, Κορωνοϊός Υπογραμμίζοντας ότι τα κενά εμπορευματοκιβώτια πρέπει να παραμείνουν σε λιμάνια λόγω του αρνητικού αντίκτυπου της επιδημίας στις οικονομικές δραστηριότητες και αυτό προκαλεί αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα, Κορωνοϊός και σημείωσε ότι το Brexit είναι η αιτία.

Ο Ζιντ προειδοποίησε επίσης τις τουρκικές εταιρείες εφοδιαστικής για την αναπτυσσόμενη κατάσταση στην Αγγλία, “Εάν υπάρχει τουρκική εταιρεία εφοδιαστικής με κίνηση από την Ευρώπη προς την Αγγλία και πραγματοποιεί την εμπορευματική της κίνηση μέσω των λιμένων των καναλιών, προτείνω να ρίξουν μια καλή ματιά στην αναπτυσσόμενη κατάσταση εκεί.” είπε.

Ο Zint πρότεινε ότι οι τουρκικές εταιρείες logistics αναζητούν εναλλακτικές επιλογές για να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνέστησαν να βρουν μια συνεργαζόμενη εταιρεία για διανομή από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου.

.Source