Η Αγγλία εγκρίνει την ευρεία χρήση του εμβολίου Kovid-19 που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

πανό99

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο BBC, Αγγλία Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) ανέφερε ότι ο υποψήφιος εμβόλιο είναι ασφαλής για ευρεία χρήση.

Έτσι, είναι το δεύτερο εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer. Kovid-19 έχει καταχωριστεί το εμβόλιο.

Η MHRA ενέκρινε προηγουμένως την ευρεία χρήση του εμβολίου Biontech / Pfizer στις 2 Δεκεμβρίου. Το εμβόλιο ήταν το πρώτο εμβόλιο Kovid-19 που καταχωρήθηκε από ιδρύματα υγείας στον κόσμο.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ VECTOR VECTOR

Οξφόρδη Το εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Jenner Institute σε συνεργασία με το Oxford Vaccine Group και του οποίου η άδεια παραγωγής αγοράστηκε από τη βρετανική-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, αναπτύχθηκε με τη μέθοδο που ονομάζεται «φορέας ιών».

Ο υποψήφιος εμβολίου “AZD1222” περιέχει μια αδύναμη και μη αναπαραγωγική έκδοση ενός αδενοϊού που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα. Ο αδενοϊός, του οποίου το DNA προστίθεται στη σύνθεση της πρωτεΐνης των νυχιών που επιτρέπει στο Kovid-19 να προσκολληθεί στα ανθρώπινα κύτταρα, στοχεύει στο ένζυμο να εμφανιστεί τεχνητά και το σώμα να γίνει άνοσο στον πραγματικό ιό παράγοντας προστατευτικά αντισώματα εναντίον του.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν τον Απρίλιο και οι κλινικές δοκιμές σταδίου 2 και 3 πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλία και την Ινδία. Οι δοκιμές τρίτου σταδίου με 30 χιλιάδες εθελοντές επεκτάθηκαν στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε στις 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των τρεχουσών δοκιμών τρίτου σταδίου, το πιθανό εμβόλιο Kovid-19 ήταν 70% αποτελεσματικό εάν χορηγήθηκε σε μία δόση και 90% αποτελεσματικό εάν η δόση του πρώτου μισού ακολουθούσε από πλήρη δόση.

Οι ΗΠΑ είχαν προκαταρκτικές συμφωνίες να αγοράσουν 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, 100 εκατομμύρια δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να αγοράσουν 400 εκατομμύρια δόσεις.

πανό134


Ενημερώθηκε στις: 30 Δεκεμβρίου 2020, 11:28

.Source