Η Αγγλία κλείνει στα μέσα Φεβρουαρίου

πανό99

Στην Αγγλία, τη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο μεταλλαγμένος κοραναϊός, τα μέτρα κορώνας σκληρύνθηκαν περαιτέρω. Όλη η χώρα θα κλείσει από τα μεσάνυχτα στην Αγγλία, όπου έχει επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε στην ομιλία του στο Έθνος τη Δευτέρα το απόγευμα ότι τα μέτρα κορώνας θα σκληρυνθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Δηλώνοντας ότι η χώρα πρέπει να κλείσει για να ελέγξει τη νέα παραλλαγή του ιού, ο Τζόνσον συνέχισε, “Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε στο σπίτι μας.”

πανό134

Δηλώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να βγει εκτός από τις απαραίτητες ενέργειες όπως η εξέταση γιατρού ή η εργασία, ο Τζόνσον δήλωσε ότι τα μέτρα θα παραμείνουν πιθανότατα σε ισχύ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τονίζοντας ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ και τα ποσοστά θνησιμότητας έχουν αυξηθεί κατά 20 τοις εκατό, ο Johnson επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ο μεταλλαγμένος νέος τύπος κοροναϊού είναι υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση. Ο Johnson επεσήμανε επίσης ότι η νέα παραλλαγή του ιού είναι 50 έως 70 τοις εκατό πιο μεταδοτική.

Στην Αγγλία, το κοινοβούλιο θα κάνει επίσης ένα διάλειμμα και θα συναντηθεί την Τετάρτη με την ημερήσια διάταξη της κορώνας.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι εμφανίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο νέοι τύποι περιπτώσεων κοροναϊού, μετά τις οποίες πολλές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Source