Η ΑΗΚ χαιρετίζει το τέλος του μονοπωλίου της

Η ΑΗΚ πιστεύει ότι η είσοδος νέων εταιρειών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ως ευκαιρία προσαρμογής στην ανάπτυξη της κυβέρνησης նոր υποδομή, νέες προτάσεις նոր νέους τρόπους παραγωγής ενέργειας.

Μιλώντας στην πρώτη εκπομπή του Radio Proto, η Χριστίνα Παπαδοπούλου είπε: «Ο ανταγωνισμός δίνει στους καταναλωτές το δικαίωμα να επιλέγουν, αλλά τους κάνει επίσης καλύτερους». Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου, είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι για την πιθανή πτώση των τιμών λόγω του ανταγωνισμού. Ωστόσο, όπως είπε. “Φυσικά, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας της ΑΗΚ θα αλλάξουν όταν αλλάζουμε από το πετρέλαιο στο φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ. Χιλιάδες Κύπριοι δεν γνωρίζουν ότι δικαιούνται έκπτωση 20%.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου, η εταιρεία Bilant Promithia, σύμφωνα με το άρθρο του Φιλελεύθερου Κόμματος, παρέχει 6 “μεγάλα άτομα” βάσει διμερούς συμφωνίας – ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία παράγει από τις δικές της φωτοβολταϊκές συσκευές. Η εταιρεία, σύμφωνα με δήλωση της Biolan Holdings LLC, η οποία κατέχει επίσης τη Bioland Promitia, παράγει ηλεκτρική ενέργεια “αποκλειστικά από την πράσινη ενέργεια των φωτοβολταϊκών σάκων”.

Source