Η ακακία της Κύπρου σχηματίζει ένα κίτρινο στρώμα στην επιφάνεια της θάλασσας

Ο Pelin Teymur, ο οποίος είναι ο αρχηγός του τμήματος θαλάσσιων υπηρεσιών και επιθεώρησης του Τμήματος Προστασίας και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Μητροπολιτικού Δήμου, ενημέρωσε τους πολίτες για τον λόγο της αλλαγής χρώματος που παρατηρήθηκε πρόσφατα στη θάλασσα. Ο Teymur δήλωσε ότι το κίτρινο στρώμα που σχηματίζεται στην επιφάνεια της θάλασσας δεν είναι ρύπανση, αλλά ένα κίτρινο στρώμα που προκαλείται από την εποχιακή μεταφορά της γύρης του δέντρου της ακακίας της Κύπρου από τον άνεμο και το ρεύμα. Δηλώνοντας ότι το κίτρινο στρώμα εμφανίστηκε στο Mersin υπεράκτια τα προηγούμενα χρόνια, ο Pelin Teymur είπε:

«Αυτό είναι ένα εποχιακά κίτρινο στρώμα λόγω του γεγονότος ότι η γύρη που προέρχεται από το δέντρο ακακίας που ονομάζουμε ακακία της Κύπρου μεταφέρεται από άνεμο και ρεύμα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μια χημική ρύπανση, πλοία ή χερσαία. Λόγω των εποχιακών κύκλων, η γύρη στα δέντρα είναι σκόνη γύρης. Αν και δεν βλάπτει τους ανθρώπους, το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι ένας κύκλος στον οποίο ζούμε έντονα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Συνιστούμε τα άτομα με αλλεργική φύση να είναι λίγο πιο ευαίσθητα και να μην μπαίνουν στη θάλασσα σε περιοχές όπου ήταν αυτό το στρώμα εκείνη την εποχή. Εκτός από αυτό, δεν υπάρχει καμία ζημιά στα θαλάσσια πλάσματα και το οικοσύστημα. “

«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ»

Εξηγώντας ότι οι πολίτες είναι ευαίσθητοι στο περιβάλλον και τους προσεγγίζουν όταν βλέπουν την παραμικρή ρύπανση στη θάλασσα, ο Teymur είπε: «Οι άνθρωποι μας είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα. Όταν υπάρχει η παραμικρή οπτική ρύπανση, μας έρχονται από τα κέντρα πληροφοριών και τις τηλεφωνικές γραμμές του δήμου μας. “Απαντούμε το συντομότερο δυνατό, πραγματοποιούμε επιτόπιες επιθεωρήσεις, φτάνουμε στους πολίτες μας, τους ενημερώνουμε”, είπε.

«ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ»

Δηλώνοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, ο Teymur είπε ότι υπάρχουν περιοδικές καταστάσεις στη θάλασσα, αλλά δεν πρέπει να εκφραστούν ως ρύπανση. Ο καπετάνιος Teymur είπε: «Αυτού του είδους τα περιστατικά δεν προκαλούνται από τη θαλάσσια ρύπανση, τη ρύπανση από πλοία ή την ξηρά, αλλά λόγω της δομής του ίδιου του οικοσυστήματος. Μην φοβάστε, μην ανησυχείτε. Είμαστε τόσο μακριά όσο ένα τηλεφώνημα. Μπορούμε πάντα να παρέχουμε πληροφορίες όταν καλούν », είπε.

.Source