Η ακροδεξιά των ΗΠΑ κατηγορείται για σχεδίαση επιδρομών στο Κογκρέσο

ABD’de ακροδεξιά ομάδα 6 μέλη, Κτίριο συνεδρίωνκατηγορείται για προγραμματισμό της επιδρομής

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέλη της ομάδας Oath Keepers, Graydon Young, Kelly Meggs, Connie Meggs, Laura Steele, Sandra Parker και Bennie Parker, κατηγορούνται για συνωμοσία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και σχεδιάζουν επιδρομή στο Κογκρέσο κτίριο στις 6 Ιανουαρίου.

Στη δήλωση, δηλώθηκε ότι τα εν λόγω 6 άτομα συνωμότησαν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών λεηλατώντας την ομοσπονδιακή περιουσία και εισέρχονταν παράνομα σε δημόσια κτίρια.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι 5 άτομα εκτός από τον Bennie Parker μπήκαν στο Κογκρέσο φορώντας εξοπλισμό και περπατώντας με στρατιωτική τάξη, και δηλώθηκε ότι αυτά τα 6 άτομα συνεργάστηκαν με 3 άτομα που κατηγορήθηκαν για επιδρομή στο κτίριο του Κογκρέσου τον περασμένο μήνα.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι επικεφαλής των 65 ετών Thomas Oward Edward Caldwell, Jessica Watkins και Donovan Ray Crowl σχεδίαζαν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και σχεδίαζαν μια επιδρομή στο κτίριο του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου. Δηλώθηκε ότι κατηγορήθηκε.

Εκδηλώσεις στο κτίριο του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Ενώ το Κογκρέσο των ΗΠΑ συγκάλεσε σε κοινή σύνοδο για την έγκριση της ψηφοφορίας για τις προεδρικές εκλογές στις 6 Ιανουαρίου, τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε ράλι μπροστά από τον Λευκό Οίκο.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που παρευρέθηκαν στη διαδήλωση αργότερα βαδίστηκαν στο Κογκρέσο και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο του Κογκρέσου. Ενώ υπήρχε σύγκρουση μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών, εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν περάσει τα οδοφράγματα και μπήκαν στο κτίριο του Κογκρέσου.

Οι Εθνικοί Φρουροί στάλθηκαν στο Κογκρέσο για παρέμβαση στα περιστατικά και μετά από περίπου 4 ώρες επιδρομής, οι δυνάμεις ασφαλείας διατήρησαν την τάξη. Πέντε άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν αστυνομικός, πέθανε στα περιστατικά και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

.Source