Η αλλαγή του ενδιαφέροντος για την AstraZeneca άλλαξε το σχέδιο εμβολιασμού; (BINTEO)

Ποιος έχει πρόσβαση στην πύλη εμβολίων;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, απόψε έως τις 20:00, οι ακόλουθοι ασθενείς μπορούν να εμβολιαστούν, ανεξαρτήτως ηλικίας.

1. Σοβαρή χρόνια αναπνευστική νόσος

2. Σοβαρή χρόνια νεφρική νόσος

3. Σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια

4. Σοβαρή καρδιαγγειακή νόσος

5. Συγγενής καρδιοπάθεια μετά από χειρουργική διόρθωση με σημαντική υπολειμματική βλάβη ή διορθωμένη συγγενής καρδιακή νόσο με σημαντική υπολειμματική βλάβη

6. Ασθενείς με αιμοσφαιρινοπάθεια

7. Ασθενείς με ιστορικό μεταμόσχευσης

8. Ανοσολογική ανεπάρκεια, ογκολογία մարդիկ Άτομα με αιματολογικές κακοήθειες

9. Ασθενείς με τετραπληγία – Νευρολογικές παθήσεις με αναπνευστική δυσλειτουργία

10. Άτομα με σύνδρομο Down

11. Ασθενείς που λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες և εγκεκριμένους από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες κατόπιν ονομαστικής αίτησης.

Οι ασθενείς στις παραπάνω ομάδες θα ενημερωθούν για την προτεραιότητά τους με և sms, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία επικοινωνίας τους είναι πλήρη և σωστά.

Και πάλι, σε ασθενείς που δεν είναι δικαιούχοι GESS ή λαμβάνουν φάρμακα ιδιωτικής κατηγορίας, θα δοθεί η κύρια ανοσοποίηση με βάση τα παραπάνω κριτήρια μετά από έγκριση από τον θεράποντα ιατρό τους. Στέλνοντας ένα αίτημα στη διεύθυνση [email protected], όπου ο ασθενής θα ενδιαφέρεται για το εμβόλιο, τον αριθμό αναγνώρισης / αριθμό εγγράφου αναγνώρισης, τον αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας, την ομάδα ασθενών θα καταχωρηθεί, θα επισυνάψει ο σχετικός γιατρός το σχετικό πιστοποιητικό του θεραπευτή.

Source