Η αλλαγή του Προέδρου Ερντογάν το 2020

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέταξε ο ανταποκριτής της ΑΑ, ο Πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε δύο επισκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν και το Κατάρ, ενώ πραγματοποίησε 13 επισκέψεις στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσει διάφορες συναντήσεις φέτος.

Ο Ερντογάν, ο οποίος ξεκίνησε τις επισκέψεις του στο εξωτερικό με τη Γερμανία, πήγε σε αυτή τη χώρα στις 19 Ιανουαρίου μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής για τη Λιβύη. Ο Ερντογάν έκανε τις επόμενες τρεις επισκέψεις του στο εξωτερικό στην Αλγερία, τη Γκάμπια και τη Σενεγάλη στις 26-27-28 Ιανουαρίου. Ο Ερντογάν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία στις 3 Φεβρουαρίου, στο Πακιστάν στις 13 Φεβρουαρίου και στο Αζερμπαϊτζάν στις 25 Φεβρουαρίου.

Έχοντας πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Ρωσία στις 5 Μαρτίου, ο Ερντογάν πήγε στις Βρυξέλλες στις 9 Μαρτίου μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Charles Michel. Μετά από αυτήν την επίσκεψη, ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε ένα διάλειμμα από τις επισκέψεις του λόγω των αυξανόμενων κρουνοϊών σε όλο τον κόσμο. Ο Ερντογάν πραγματοποίησε μονοήμερες επισκέψεις μελέτης στο Κατάρ στις 2 Ιουλίου και στο Κουβέιτ και το Κατάρ περίπου 3 μήνες αργότερα στις 7 Οκτωβρίου.

Ιστορικές επισκέψεις

Ο Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου στις 15 Νοεμβρίου, παρευρέθηκε στην Τελετή Ημέρας Δημοκρατίας της 15ης Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία. Ο Πρόεδρος Ερντογάν, μαζί με τον νέο Πρόεδρο της ΤΔΒΚ, Έρσιν Τατάρ, επισκέφθηκαν την περιοχή Βαρόσα, η οποία έκλεισε για 46 χρόνια και άρχισε να ανοίγει σταδιακά με τη ληφθείσα απόφαση. Ο Πρόεδρος της MHP Devlet Bahçeli συνοδεύτηκε από αυτήν την επίσκεψη.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε την τελευταία του επίσκεψη στο εξωτερικό στο έτος στο Αζερμπαϊτζάν. Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev, ο Ερντογάν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν στις 9-10 Δεκεμβρίου, και παρευρέθηκε στην τελετή παρέλασης νίκης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Azadlik για την απελευθέρωση των κατεχόμενων από την Αρμενία εδαφών του Αζερμπαϊτζάν.

Φιλοξενούμενοι επισκέπτες

Πρόεδρος Ερντογάν, μερικοί προσκεκλημένοι διασκεδάστηκαν στην Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η ΤΟΥΡΚΑΚ Ι για να παρευρεθεί στο Πρόγραμμα Τελετής έναρξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Τουρκία στις 8 Ιανουαρίου. Οι δύο ηγέτες παρακολούθησαν το δείπνο του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Ο Ερντογάν πραγματοποίησε προσωπικές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες στο Συνεδριακό Κέντρο Haliç.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν shavkat mirziyoyev-Τουρκίας Υψηλού Επιπέδου Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Ουζμπεκιστάν 19-20 Φεβρουαρίου 2020 ημερομηνία για να παρευρεθεί στη συνεδρίαση πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Vladimir Zelenskiy, ο οποίος βρέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας στην Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, πραγματοποίησε τις πρώτες επίσημες επισκέψεις του στο εξωτερικό από τον Πρόεδρο στις 26 Οκτωβρίου μετά από πρόσκληση της Τουρκίας του Ερντογάν.

Ο Εμίρ του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Σάνι, επίσης Πρόεδρος Ερντογάν της Τουρκίας-Κατάρ, για να προεδρεύσει της 6ης συνεδρίασης της Στρατηγικής Επιτροπής, ήταν επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία στις 26 Νοεμβρίου.

Εσωτερικές επισκέψεις

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε 19 επισκέψεις σε 16 πόλεις εκτός της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης εσωτερικά, και συμμετείχε σε πολλά προγράμματα διαδικτυακά. Ο Ερντογάν, ο οποίος έκανε την πρώτη του επίσκεψη στον Καχραμανμάρα στις 12 Φεβρουαρίου φέτος, επισκέφθηκε το Σμύρνη στις 22 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Προύσα τον Ιούλιο και στον Κόκαλι, Ρέιζ, Μπιτλής, Μους και Γκιρσούν τον Αύγουστο.

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε το Γκαζιαντέπ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο επισκέφτηκε τις Κόνια, Σιρνάκ, Καϊσέρι, Μαλάτια και Βαν και Σμύρνη.

Έχοντας επισκεφθεί τον Σαμσούν, τον Καραμανμάρα και τον Κοκαέλι το Νοέμβριο, ο Ερντογάν πραγματοποίησε την τελευταία του εγχώρια επίσκεψη στη χρονιά στο Tekirdağ στις 13 Νοεμβρίου.

Τα νέα που παρουσιάζονται στους συνδρομητές μέσω του AA News Flow System (HAS) δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Anadolu Agency με συνοπτικό τρόπο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε για εγγραφή.

.Source