Η ανακοίνωση του δήμου Λακατάμιας … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Δήμος Λακατάμιας ενημερώνει το κοινό ότι διάφορες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με τη λίμνη Μάγκλι δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η λίμνη Μάγκλι δεν βρίσκεται σε διαδικασία εξαφάνισης, το έργο στη βόρεια πλευρά της λίμνης αναφέρεται στην ανάπτυξη ενός οικοπέδου στην κατοικημένη περιοχή, για την οποία έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες (πόλη / κτίριο). Ο δήμος σημειώνει ότι με ειδική ανάπτυξη, η πρόσβαση στη λίμνη δεν επηρεάζεται, εφόσον, φυσικά, επιτρέπεται από τους νόμιμους ιδιοκτήτες του, καθώς αυτή η περιοχή αναφέρεται σε ιδιωτικές εκτάσεις στην Προστατευόμενη Περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΒΙΝΤΕΟ. Έκοψαν δέντρα, καταστρέφουν τους κατοίκους σε μια διαμαρτυρία Αρχαγγέλου

“Ο δήμος ήταν πάντα υπέρ της διατήρησης της λίμνης, καθώς είναι ένας οικισμός μεγάλης σημασίας για το οικοσύστημα. Πρόκειται για μια όαση στην πόλη, η οποία προσφέρει στους κατοίκους της Λακατάμιας – όχι μόνο ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, το καθιστά ιδανικό για οικογενειακές βόλτες, άλλες δραστηριότητες “- δήλωσε στην έκθεση.

Ο δήμος ζητά επίσης να επιταχύνει τη διαδικασία ανταλλαγής της περιοχής της λίμνης έτσι ώστε να φτάσει στο κράτος, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τμήμα Εδαφών και Έρευνας

Source