Η ανεξέλεγκτη και υπερβολική χρήση παυσίπονων αυξάνει τον κίνδυνο νεφρικής νόσου.

Πανεπιστήμιο Trakya Σχολή Επιστημών Υγείας Πρύτανης Καθ. Δρ. Ο Sedat Üstündağ είπε ότι η ανεξέλεγκτη, υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων για τον πόνο αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας νεφρικής νόσου.

Καθηγητής Δρ. Üstündağ AA ανταποκριτής, η νεφρική νόσος γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη και η Τουρκία μέχρι την πιο έντονη φάση της ελαφρύτερης φάσης στην ηλικιακή ομάδα δήλωσε ότι ένας στους έξι ανθρώπους τραβήχτηκε από νεφρική νόσο.

Εξηγώντας ότι η νεφρική νόσος προκαλείται από πολλούς λόγους όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η υπερβολική χρήση αλατιού και το κάπνισμα, ο Üstündağ επεσήμανε ότι η ανεξέλεγκτη χρήση ναρκωτικών βλάπτει επίσης τα νεφρά.

Δηλώνει ότι η ανεξέλεγκτη και υπερβολική κατανάλωση ναρκωτικών ενέχει κίνδυνο νεφρικής νόσου, δήλωσε ο Üstündağ, “Η μακροχρόνια χρήση παυσίπονων είναι μια σημαντική αιτία χρόνιας νεφρικής νόσου, ειδικά σε γυναίκες ασθενείς ηλικίας 30-70 ετών. Εάν υπερβαίνει το 1 κιλό , δεν είναι πιθανό ότι δεν θα επηρεάσει το νεφρό αυτού του ατόμου. Όταν φτάσει τα 2-3 κιλά, θα υποφέρετε από νεφρική νόσο τόσο σοβαρή που απαιτεί αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση. ” είπε.

“ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩΣ ΝΑ ΧΩΡΩ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ”

Καθηγητής Δρ. Ο Üstündağ δήλωσε ότι η φαρμακευτική αγωγή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συνεχώς εκτός από τις συμβουλές και τον έλεγχο του γιατρού.

Τονίζοντας ότι τα φάρμακα που εμφανίζονται λιγότερο σε βάρος έχουν φτάσει σε βλάβες στα νεφρά με τη συνεχή χρήση τους με την πάροδο των ετών, ο Üstündağ είπε:

Αυτά τα παυσίπονα είναι γενικά 500 χιλιοστόγραμμα, εάν τα χρησιμοποιείτε δύο φορές την ημέρα, είναι 1 γραμμάριο και 365 γραμμάρια το χρόνο. Εάν χρησιμοποιείται συνεχώς για 3 χρόνια, έχει ήδη φτάσει το 1 κιλό. Αυτό σημαίνει ότι η νεφρική σας νόσος έχει ξεκινήσει. Είναι προοδευτική και απαιτεί αιμοκάθαρση. Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα φάρμακα ανεξέλεγκτα για 6-7 χρόνια, η πιθανότητα νεφρικής νόσου τελικού σταδίου είναι πολύ αυξημένη.

Υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή “είναι καλό για τον πόνο στο γόνατο ή τον πονοκέφαλο” χωρίς την έγκριση του γιατρού, είπε ο Üstündağ, “Εάν το κάνουμε αυτό, ενδέχεται να έχουμε προσθέσει πολλά προβλήματα στο πρόβλημά μας Η αφαίρεση με τον κόπτη μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε άλλο πρόβλημα. μίλησε.

Πηγή: ΑΑ

.Source