Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχει ξεκινήσει. Ολυμπιακοί άνθρωποι της Ιαπωνίας

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το πρακτορείο Kyodo ερεύνησε περισσότερους από 700 τυχαία επιλεγμένους ψηφοφόρους και περισσότερους από 1200 κατόχους αριθμών κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότεροι από χίλιοι συμμετέχοντες, νέος τύπος Κορωνοϊός Απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις κοινωνικοοικονομικές συνέπειες της επιδημίας, τη δημόσια υποστήριξη προς την κυβέρνηση και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όταν ρωτήθηκε για το τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Τόκιο στα τέλη Ιουλίου, το 35,3% των συμμετεχόντων απάντησε “θα πρέπει να ακυρωθεί” και το 44,8 τοις εκατό “θα πρέπει να καθυστερήσει ξανά”.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κυβέρνηση Κορωνοϊός Ενώ το ποσοστό εκείνων που δεν ήταν ικανοποιημένοι με τα μέτρα τους ήταν 68,3 τοις εκατό, εκείνοι που δήλωσαν ότι η καταπολέμηση της επιδημίας έγινε σε επαρκές επίπεδο παρέμεινε στο 24,9 τοις εκατό.

Το 79,2% υποστήριξε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης (OHAL) που δηλώθηκε εντός και γύρω από το Τόκιο ήταν αργά και το 78% υποστήριξε ότι το πεδίο εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης πρέπει να επεκταθεί.

Ενώ το ποσοστό εκείνων που θεωρούν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, ήταν αρκετό, ήταν 39,8%, ενώ το ποσοστό εκείνων που θεώρησαν ότι η περίοδος ήταν σύντομη ήταν 46,6%.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ SUGA Χάνεται

Η δημόσια υποστήριξη για τον πρωθυπουργό Suga Yoşihide, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το Σεπτέμβριο του 2020, ήταν 41,3%, μειωμένος κατά 9% σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο.

Το «ποσοστό δυσαρέσκειας» της Suga παρέμεινε στο 42,8% Μεταξύ των λόγων «δεν μου αρέσει», η «έλλειψη ηγεσίας στην καταπολέμηση της επιδημίας» παρουσιάστηκε με 41,2%.

Η δημόσια υποστήριξη της Suga, η οποία μειώθηκε από 66% τον Σεπτέμβριο σε 60% τον Οκτώβριο, αυξήθηκε σε 63% τον Νοέμβριο, αλλά ήταν στις 50 Δεκεμβρίου στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι τακτικές εκλογές στην Ιαπωνία προγραμματίζονται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, όταν λήξει η τετραετής θητεία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

.Source