Η απάντηση ήρθε από τα Τατάρ στον Αναστασιάδη!

Η απάντηση του Προέδρου Ersin Tatar στη δήλωση του Έλληνα Προέδρου Αναστασιάδη την 1η Ιανουαρίου 2021:

Αρχιεπίσκοπος Β΄ Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μετά τη δήλωση του Χρυσόστομου, «Ο Αναστασιάδης ήθελε λύση δύο κρατών», ενώ οι συζητήσεις για το ζήτημα συνεχίστηκαν στη Νότια Κύπρο, ο πρόεδρος της ελληνικής διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε στην πρώτη του δήλωση το 2021 ότι «δεν συζητάω για άλλη λύση εκτός από την Ομοσπονδία, εξαρτώμαι από αυτό που υπερασπίζομαι στην Crans Montana» Προσπάθησε να του αποδώσει την ευθύνη, ισχυριζόμενος ότι η κρατική λύση σχεδιάστηκε από τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Espen Barth Eide. Στην πραγματικότητα, είναι γνωστό ότι ο Ελληνοκύπριος Πρόεδρος Αναστασιάδης πιστεύει ότι η λύση των δύο κρατών είναι μια ρεαλιστική λύση. Παράγοντες για το Κυπριακό το γνωρίζουν επίσης. Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου, ανακοινώθηκε από τον κ. Κάβουσογλου.

Ωστόσο, υπό την πίεση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και άλλων στοιχείων, ο κ. Ο Αναστασιάδης αναγκάζεται να επιστρέψει στις παλιές πολιτικές. Εκτός από αυτά, ο κ. Ο Αναστασιάδης είπε ότι η δήλωση, στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έστειλε μια επιστολή για να προβάλει τους ισχυρισμούς για επανάληψη “Η Τουρκία έχει κάνει προσπάθειες για προσάρτηση της Κύπρου” έχει φέρει στην επιφάνεια τους ισχυρισμούς. “Οι Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου δεν ήταν παρά ένας ενδιάμεσος σταθμός για την Τουρκία, η Κύπρος έχει εμποδίσει την εφαρμογή του Συντάγματος σε όλους τους τομείς” διαπίστωσε επίσης ότι ο ισχυρισμός, αν και προσπάθησε να κρύψει τα γεγονότα. Πρέπει να σημειωθεί εδώ για άλλη μια φορά ότι ήταν η ελληνο-ελληνική ηγεσία με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο οποίος χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία ως «αφετηρία για την Ένωση» και «ενδιάμεσο στόχο», που ιδρύθηκε από την ισότιμη ιδρυτική συνεργασία του τουρκοκυπριακού και του ελληνικού λαού. Ενώ το Σχέδιο Ακρίτας ετοιμαζόταν προς αυτή την κατεύθυνση, η ελληνική μυστική οργάνωση και οπλισμός συνεχίζονταν επίσης. Ενώ το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας καταπατήθηκε από την ελληνική ηγεσία, τα δικαιώματα που παρέχονται στον Τουρκοκύπριο λαό στο Σύνταγμα ήθελαν επίσης να καταστραφούν.

Θυμόμαστε επίσης πολύ καλά τι συνέβη στις αιματηρές χριστουγεννιάτικες επιθέσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με τον στόχο της ένωσης. Χωρίς την αντίσταση του λαού μας και την παρέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, θα συνέβαινε η δεύτερη καταστροφή της Κρήτης. Ο στόχος του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, που διοργάνωσε η Ελληνική Χούντα, ήταν να προσαρτήσει την Κύπρο στην Ελλάδα. Η ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου στις 20 Ιουλίου gerçekleştirmes Η Τουρκία πέρασε γενοκτονία από τον τουρκικό λαό, οι σφαγές θα ταφούν στο λάκκο. Εν τω μεταξύ, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έκανε δήλωση αφού η Νότια Κύπρος έγινε μονομερώς και άδικα μέλος της ΕΕ. Ο Σημίτης το είπε ακριβώς αυτό. “Η ένωση συνέβη με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.”

Τα γεγονότα της Κύπρου, οι εμπειρίες και η ελληνο-ελληνική νοοτροπία είναι προφανή. Σύμφωνα με αυτήν τη συνεχιζόμενη νοοτροπία. Η Κύπρος είναι το ελληνικό νησί, ο τουρκοκυπριακός λαός είναι μειονότητα, δεν έχει λόγο στην πολιτική ισότητα και την κρατική διοίκηση. Και πάλι, σύμφωνα με αυτή τη νοοτροπία, οι Ελληνοκύπριοι είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και κυβερνήτης της Κύπρου και των φυσικών πόρων της. Ο κύριος λόγος για την αποτυχία των διαπραγματευτικών διαδικασιών που συνεχίζονται από το 1968 είναι η συνεχιζόμενη ελληνο-ελληνική νοοτροπία. Ειδικά στο Crans Montana, έχει αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά ότι η λύση που βασίζεται στην ομοσπονδία έχει καταρρεύσει και η ελληνική πλευρά δεν θέλει μια δίκαιη συμφωνία. Για όλους αυτούς τους λόγους, φέραμε την υποστήριξη της Τουρκίας με τη μορφή λύσης που βασίζεται σε δύο κυρίαρχα κράτη στην ημερήσια διάταξη. Καλούμε την κυρίαρχη λύση δύο κρατών για την ύπαρξη του κράτους μας, την κυριαρχία, την ελευθερία και την ασφάλεια του λαού μας. Θα συνεχίσουμε να περπατάμε σε αυτό το μονοπάτι. Το κάλεσμά μου προς τον Έλληνα Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι ότι δεν επιδιώκει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα και θα ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο. Η επιθυμία και ευχή μου είναι να φτάσουμε σε μια κυρίαρχη φόρμα λύσης δύο κρατών το 2021.

.Source