Η απάντηση της Αθήνας στην τουρκική προπαγάνδα είναι “αφοσίωση στο 15 … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι διπλωματικές πηγές δίνουν «απάντηση» στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος κατηγορεί την Αθήνα ότι «παγώνει τις 15 περιοχές του Αιγαίου». Σύμφωνα με αναφορές, το αναφερόμενο NOTAM αναφέρεται στον προγραμματισμό στρατιωτικών ασκήσεων “Τριένα” στις ίδιες περιοχές, στο Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, που διεξάγονται εδώ και χρόνια.

Οι περιοχές αποκλείονται χωριστά, բոլոր όχι ταυτόχρονα, για ορισμένες ημέρες և ώρες, համար όχι για ολόκληρη την περίοδο από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021, όπως εσφαλμένα παραπλανήθηκε στη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με το ίδιο πηγές:

Οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις που πρέπει να εκτελεστούν, όπως η περίοδος κατά την οποία η υποχρέωση είναι αποτελεσματική, είναι σαφείς από το κείμενο της NOTAM.

Όσον αφορά τις κατηγορίες αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, η θέση της Ελλάδας είναι γνωστή, οπότε οι τουρκικοί ισχυρισμοί απορρίπτονται εντελώς, το οποίο είναι το μοναδικό τους αποτέλεσμα στη δημιουργία περαιτέρω εντάσεων.

Η Ελλάδα θέλει έναν εποικοδομητικό διάλογο βασισμένο στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του «ελληνικού δικαίου» για το μόνο ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σε τελική ανάλυση, έχει επανειλημμένα δηλωθεί ότι η Ελλάδα επιδιώκει αποσυγκέντρωση, προτρέποντας την Τουρκία να αποφύγει μονομερείς παράνομες «προκλητικές δηλώσεις» και ενέργειες.

Πηγή: protothema.gr

Source