Η απάντηση του υπουργού Ακάρ στο Χαφτάρ που ζήτησε «προετοιμασία για τον πόλεμο ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις» στη Λιβύη

Ο διοικητής των δυνάμεων στα ανατολικά της Λιβύης, Khalifa Haftar, “Καλώ όλες τις δυνάμεις μας να είναι έτοιμες για πόλεμο εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη”, απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Ο υπουργός Ακάρ είπε: “Αυτός ο εγκληματίας πολέμου, ο δολοφόνος, ο Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του πρέπει να γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης τουρκικών στοιχείων, τα στοιχεία του δολοφόνου Χαφτάρ θα θεωρούνται παντού νόμιμοι στόχοι. είπε.

Ο Άκαρ συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ και με τους διοικητές δυνάμεων Μεχμέττσικ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος στη Λιβύη, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Ο Akar και οι διοικητές, που επισκέφτηκαν τη Λιβυκή Ομάδα Εργασίας, έτρωγαν δείπνο με το προσωπικό του τροχόσπιτου. Μετά το γεύμα, το προσωπικό καλεί τον Akar, δουλεύοντας για 83 εκατομμύρια της ασφάλειας των τουρκικών ενόπλων λιβυκών δυνάμεων, του Αζερμπαϊτζάν και για να συμβάλει στην ασφάλεια μιας φιλικής και αδελφικής χώρας, όπως η Κύπρος, επίσης, που εκφράζει το Show προσπαθεί Akar πολιτική ένωση χωρών, συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών περιοχών της Τουρκίας και της γης τόνισε ότι σέβεται την ακεραιότητά σας.

Τα ακάρεα που δηλώνουν ότι 500 χρόνια κοινής ιστορίας και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, σε μια εποχή που όλοι βρίσκονται μακριά, η εντολή του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε ότι η συνεργασία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης είναι η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, ο Akar είπε, “Το κύριο πρόβλημα στη Λιβύη είναι η ομάδα του Haftar και εκείνοι που την υποστηρίζουν, το πρόβλημα πηγάζει από εδώ.” μίλησε.

Επισημαίνοντας ότι οι σφαγές που διεξήχθησαν από τις δυνάμεις του Χατάρ εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά με 21 μαζικούς τάφους στην Ταρχούνα, ο Άκαρ είπε: «Δυστυχώς, ο κόσμος συνεχίζει να παραμένει σιωπηλός ενάντια σε αυτά, αλλά πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης δεν θα αφήσει αυτό το έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Πιστεύουμε ότι θα γίνει η απαραίτητη έρευνα και θα δοθεί ο λογαριασμός τους. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

“Η λειτουργία Irene είναι μονόπλευρη και μονόπλευρη”

Ο Ακάρ, ο οποίος εξέφρασε επίσης την κριτική του για την Επιχείρηση Ειρήνη, είπε: “Ξεκίνησαν μια επιχείρηση χωρίς συντονισμό, συνεργασία με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και χωρίς σαφή και σαφή απόφαση του ΟΗΕ για αυτό το ζήτημα. Αυτό είναι προκατειλημμένο, μεροληπτικό και η νομιμότητά του είναι αμφισβητήσιμη. μια λειτουργία. Άρα αυτό δεν είναι αποδεκτό. ” μίλησε.

Δηλώνοντας ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συναίνεσης υποστηρίζει πολιτικές λύσεις, ο Akar είπε:

“Το Χάφταρ, το πιόνι των συνωμοτών πραξικοπήματος και των ξένων εταίρων, το παιχνίδι των άλλων, ήρθε στην περιοχή στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών και την πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης που αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ, και άρχισε να φαίνεται σε αυταπάτες που στοχεύουν άμεσα τους Τούρκους στρατιώτες και τα στοιχεία της TAF, οι οποίοι παρείχαν συνεργασία στρατιωτικής εκπαίδευσης, βοήθεια και συμβουλευτική υποστήριξη. Επειδή μπλοκαρίστηκε, παραμένει πολύ κουρασμένος για να βγει από το σπίτι, ο ίδιος μπήκε να κάνει κάτι για χάρη των στοιχείων της TAF στις αυταπάτες της περιοχής στόχου. Στη Λιβύη δολοφονήθηκε από το πραξικόπημα Haft στους καταπιεσμένους και η κραυγή βοήθησε τα θύματα που όχι μόνο δίνουν θετική απάντηση στην Τουρκία, θέλουν να ξεχάσουν ότι οι διώξεις και οι σκληροί να παραμείνουν σιωπηλοί Κάνουν κάθε είδους διαφωνία για να καλύψουν τη δική τους σκληρότητα και σφαγές. Πρόκειται για μάταιες προσπάθειες, δεν είναι δυνατόν να φτάσουν οπουδήποτε. Αυτός ο λεγόμενος στρατάρχος δεν είναι στρατεύτης αγοράζοντας μια στολή από την αγορά ή φορώντας τις τάξεις που έχετε λάβει. Πρόκειται για θέμα εκπαίδευσης, εμπειρίας, καρδιάς, καρπού. δώσε τα χρήματά σου και φύγε Το Yip δεν μπορεί να είναι στρατάρχη. Αυτός ο ανίκανος ανίκανος κάνει το καλύτερό του για να θέσει συνομιλίες, ομιλίες, πολιτικές λύσεις σε αδιέξοδο για λογαριασμό κάποιου και να καλύψει τις δικές του σφαγές, δολοφονίες και εγκλήματα.

Υπογραμμίζοντας ότι ο Χαφτάρ ήταν υπεύθυνος για το αίμα που ρέει στη Λιβύη, ο Άκαρ είπε:

“Αυτός ο εγκληματίας πολέμου, ο δολοφόνος, ο Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του πρέπει να γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε προσπάθεια επίθεσης των τουρκικών στοιχείων, τα στοιχεία του δολοφόνου Χαφτάρ θα θεωρούνται παντού νόμιμοι στόχοι. Αυτό το θυμούνται. Μετά από μια τέτοια κίνηση, δεν μπορούν να βρουν μέρος για να ξεφύγουν. Επομένως, όλοι πρέπει να συγκεντρώσουν το μυαλό τους. Εχει εδραιωθεί εκεχειρία, οι πολιτικές διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της εκεχειρίας. Μια λύση προσπαθεί να βρεθεί με αυτές τις πολιτικές διαπραγματεύσεις. Επομένως, το ζήτημα εδώ είναι να συμβάλει στην εξεύρεση αυτής της πολιτικής λύσης για όλους. Οποιαδήποτε άλλη δράση πρέπει να ληφθεί εκτός από αυτήν. Ενότητα, ενότητα και ενότητα της Λιβύης προς τους Λιβύους. είναι απαραίτητο να ανήκει. “

Επισημαίνοντας τη σημασία των προσπαθειών των κομμάτων προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Akar είπε, “Εάν δεν είναι κατανοητό, ο ήρωας, ο αλτρουιστής, του οποίου η ιστορία είναι γεμάτη δόξα και τιμή, και αν δεν έχει καταλάβει τη δύναμη του TSK μέχρι σήμερα, ξέρουμε πώς να το εξηγήσουμε με άλλο τρόπο και μέθοδο.” είπε.

Αντίδραση στην Ελλάδα

Το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος της Τουρκίας στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας με όλα τα προβλήματα στην Κύπρο, βάσει του διεθνούς δικαίου, σε προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικών λύσεων, δήλωσε ο Ακαρ: “Από αυτή την άποψη σκοπεύουμε πάρα πολύ καλά”. είπε.

Μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο πλαίσιο διερευνητικών μέτρων και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στον διαχωρισμό υγρών θυμίζει συνομιλίες στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, είπε:

“Η Τουρκία είναι η τρίτη από αυτές” ναι, ας συναντηθούμε “, λέει. Η ειρήνη μας παραμένει το χέρι όλου του αέρα που επεκτείνουμε ειλικρινά για μια λύση. Αλλά δυστυχώς επιμένει να δει ένα τρίτο μέρος, να κρατάει το χέρι. Η μόνη προσδοκία μας από τον φακό τρίτου μέρους μας, η κοινή λογική, είναι λογική και λογική. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να το βρούμε πάντα. Οι Έλληνες γείτονές μας, που εκμεταλλεύονται την κατάσταση με κάθε ευκαιρία, πηγαίνουν σε εξαιρετικά προκλητικούς, προκλητικούς, προκλητικούς, κλιμακωτούς τρόπους και μεθόδους. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, ανοιχτές σε ειρηνικές μεθόδους, σεβαστές στο διεθνές δίκαιο και στα προηγούμενα αιτήματά μας στο πλαίσιο των συμφωνιών. τρόπο που είναι άρρωστοι. Έφερε επίσης τη συνήθεια. λόγω των προκλήσεων της Ελλάδας με τις προσπάθειες και τις επιδόσεις της Τουρκίας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Το προσωπικό του TSK και οι φίλοι διοικητές με σύνεση, αξιοπρέπεια, υπομονή μέχρι στιγμής για να διατηρηθούν για τον καλό γείτονα έδειξαν κάθε προσπάθεια, συνεχίζουν να δείχνουν “

.Source