Η απαγόρευση της Κίνας από τον αυστραλιανό οπτάνθρακα οπτάνθρακα προς όφελος των παραγωγών χάλυβα της Ινδίας, αναφέρει η Ινδία Ratings and Research, Energy News, ET EnergyWorld

Η απαγόρευση της Κίνας στον αυστραλιανό οπτάνθρακα οπτάνθρακα προς όφελος των παραγωγών χάλυβα της Ινδίας, λέει η India Ratings and ResearchΝέο Δελχί: Το κόστος παραγωγής των παραγωγών χάλυβα της Ινδίας που χρησιμοποιούν τη γραμμή υψικαμίνων θα παραμείνει περιορισμένο βραχυπρόθεσμα λόγω της απαγόρευσης της Κίνας από τον αυστραλιανό οπτάνθρακα οπτάνθρακα, ανέφερε η Ινδία Ratings and Research (Ind-Ra).

Κατά συνέπεια, η κινεζική κίνηση θα οδηγήσει σε πιο ήπιες τιμές άνθρακα οπτανθρακοποίησης, οι οποίες θα υποστηρίξουν άμεσα το EBITDA ανά τόνο αύξηση περίπου Rs 2.600 σε σχέση με το FY21 για εταιρείες που χρησιμοποιούν τη διαδρομή υψικαμίνου.

“Οι εταιρείες αυτές ενδέχεται να έχουν μειώσει το κόστος παραγωγής χάλυβα κατά περίπου 1.800 per ανά τόνο YoY το 2HFY21, υποστηριζόμενες από το μειωμένο κόστος του άνθρακα οπτανθρακοποίησης ανά τόνο περίπου 7.300 ,3”, ανέφερε η Ind-Ra σε μια έκθεση.

Σύμφωνα με την Ind-Ra, η απαγόρευση της Κίνας οδήγησε σε αρνητικές προκαταλήψεις στις τιμές του άνθρακα οπτάνθρακα.

Αναμένει ότι οι τιμές της CNF για τον άνθρακα από σκληρό οπτάνθρακα (HCC) της Αυστραλίας θα είναι περίπου 120 $ ανά τόνο σε σχέση με το υπόλοιπο FY21, εκτός από τυχόν διακοπές εφοδιασμού που σχετίζονται με τον καιρό στην Αυστραλία.

“Παρά την υγιή αύξηση της παραγωγής χάλυβα της Κίνας κατά 7% YoY το πρώτο 7MFY21, οι εισαγωγές άνθρακα οπτάνθρακα μειώθηκαν σημαντικά κατά 12% έναντι αύξησης 14% YoY το FY20, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αυξημένη εξάρτηση της χώρας από τον εγχώριο άνθρακα οπτάνθρακα.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις χαμηλές εισαγωγές άνθρακα οπτάνθρακα από την Κίνα το 7MFY21 και μια πιθανή περαιτέρω μείωση εν μέσω της απαγόρευσης της Κίνας στον αυστραλιανό οπτάνθρακα οπτάνθρακα, η πλεονασματική προσφορά θα συσσωρευτεί εκτός εάν οι αυστραλιανοί ανθρακωρύχοι μειώσουν σημαντικά την παραγωγή τους.

“Ως εκ τούτου, η Ind-Ra κατανοεί ότι οι τιμές του άνθρακα οπτανθρακοποίησης θα παρέμεναν μαλακές αν και άλλοι σημαντικοί εισαγωγείς άνθρακα οπτανθρακοποίησης όπως τα επίπεδα παραγωγής της Ινδίας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας τα έχουν ανακτήσει σε επίπεδα προ-covid”, πρόσθεσε η Ind-Ra.

Τον τελευταίο καιρό, η Κίνα και η Αυστραλία ήταν οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι άνθρακα οπτανθρακοποίησης στον κόσμο.

Οι εισαγωγές της Κίνας και οι εξαγωγές της Αυστραλίας, αντιστοίχως, αποτελούν το 40% και το 65% του συνολικού παγκόσμιου εμπορίου άνθρακα οπτάνθρακα.

“Καθώς οι Κινέζοι τελικοί χρήστες είναι πιθανό να αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή άνθρακα ή να εισαγάγουν άνθρακα οπτάνθρακα από χώρες όπως η Ινδονησία, η Ρωσία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, οι Ινδοί αγοραστές θα αποκτήσουν περισσότερη διαπραγματευτική ισχύ με τον Αυστραλιανό άνθρακα οπτάνθρακα.

“Η Ινδία και η Κίνα υπήρξαν οι μεγαλύτεροι καταναλωτές άνθρακα οπτάνθρακα στην Αυστραλία, ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλον και συνθέτοντας το 25% και το 24% αντίστοιχα, των συνολικών μεταλλουργικών εξαγωγών άνθρακα της Αυστραλίας.”

.Source