Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι στις 21.00 … Οι αγορές είναι ανοιχτές έως τις 20 μ.μ.

Πρόσθετα μέτρα σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας που έλαβε το Συμβούλιο Υπουργών λόγω της αύξησης των υποθέσεων Covid-19 τίθενται σε ισχύ σήμερα.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στην τελευταία σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών την Πέμπτη, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα επιβληθεί μεταξύ 21.00 και 05.00 τις καθημερινές και το Σάββατο βράδυ από σήμερα έως Δευτέρα 26 Απριλίου. Προηγουμένως, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκίνησε στις 22:00 το βράδυ.

Θα κλείσει ξανά την Κυριακή. Θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το Σάββατο έως τις 05:00 τη Δευτέρα, εκτός από την κάλυψη βασικών αναγκών.

ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΧΘΟΥΝ ΕΩΣ 20:00

Οι ώρες εργασίας των παντοπωλείων μειώθηκαν επίσης κατά μία ώρα. Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, οι αγορές θα είναι ανοιχτές μεταξύ 07:00 το πρωί και 20:00 το απόγευμα αυτής της εβδομάδας.

Οι τομείς που είναι ανοιχτοί τα Σάββατα θα λειτουργούν μεταξύ 10.00 – 18.00. Αυτή η απόφαση θα επανεκτιμηθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο των Λοιμωδών Νοσημάτων στις 21 Απριλίου.

Όλα τα ιδρύματα και οι οργανισμοί του δημόσιου τομέα θα συνεχίσουν την κανονική τους κατάσταση λειτουργίας στο πλαίσιο πανδημικών κανόνων.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως το ένα τρίτο των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων των καφέ, καφενείων, καφετέριων και ντόπιων. Το Hookah απαγορεύεται αυστηρά …

Μαζική λατρεία και iftar γεύματα δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της έντονης αύξησης των περιπτώσεων.

Σε ανοιχτούς χώρους εργασίας, οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να παρέχονται με ένα άτομο ανά 5 τετραγωνικά μέτρα.

Source