Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Σκωτία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

πανό8

Στη Σκωτία, η οποία είχε μια δύσκολη περίοδο λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Στη δήλωση της περιφερειακής κυβέρνησης της Σκωτίας, αναφέρεται ότι απαγορεύεται αυστηρά η έξοδος από το σπίτι, εκτός από υποχρεωτικές καταστάσεις.

πανό134

Στο πλαίσιο των μέτρων, δηλώθηκε ότι οι χώροι λατρείας θα κλείσουν, οι συλλογικές αθλητικές δραστηριότητες θα απαγορευτούν, τα σχολεία θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι εργαζόμενοι θα εργαστούν από το σπίτι.

Ο πρωθυπουργός της περιφερειακής κυβέρνησης της Σκωτίας, Νικόλα Στρουγκόν, ανακοίνωσε ότι η ξαφνική αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού αύξησε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αναφέροντας ότι ο μεταλλαγμένος ιός που αναδύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 70% πιο μεταδοτικός, ο Sturgeon είπε, “Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι πιο ανησυχητική από τον Μάρτιο του περασμένου έτους.”

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελείται από την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία, ανακοινώθηκαν χθες 54.990 νέα κρούσματα ιών και περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πανδημία μέχρι στιγμής.

Source