“Η απαλλαγή από το νοσοκομείο ισοδυναμεί με την είσοδο ασθενών”

Η Amalya Hatigiani, Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας-Αμμοχώστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο πληθυσμός του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως νοσοκομείο για ασθενείς με κοροναϊκούς, έχει φτάσει σχεδόν το 100%.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα 74 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία στο Νοσοκομείο Αναφοράς, φτάνοντας σχεδόν το 100% της πληρότητας του δημόσιου νοσοκομείου. “Από την αρχή της επιδημίας του κορανοϊού, υπήρξε ο μεγαλύτερος αριθμός νοσηλευόμενων ασθενών.”

Σημείωσε ότι «περισσότεροι από 20 ασθενείς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άνω των 65 ετών, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο παραπομπής. “Προς το παρόν, η απαλλαγή από το νοσοκομείο είναι περίπου η ίδια με τις εισαγωγές”, είπε. να πάρω σπίτι. “

Σχετική ερώτηση κυρία Ο Hatsigiani απάντησε ότι «ο κοροναϊός προκαλεί σοβαρή πνευμονία ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν υποκείμενες ασθένειες. “Ακόμη και πολλοί νέοι ηλικίας μεταξύ 18 και 40 ετών που είχαν την ασθένεια ή είχαν συμπτώματα σοβαρής πνευμονίας έπρεπε να νοσηλευτούν για ενδοφλέβια θεραπεία.”

Πρόσθεσε ότι «όλη η κατάσταση που δημιουργήθηκε από τον κοροναϊό, οι ηλικιωμένοι φοβόντουσαν να μείνουν στο σπίτι βλέποντας τα απαραίτητα μέτρα. Ωστόσο, πρέπει επίσης να ενημερώσουμε τους νέους ότι το Covid-19 δεν είναι κάτι που «χτυπά» τον καθένα εκτός από τον εαυτό τους · «πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αρρωστήσουν».

Σημείωσε ότι «ο κοροναϊός έγινε πιο έντονος στους νέους κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας, όταν οι νέοι άρχισαν να έρχονται στο νοσοκομείο, και μερικοί από αυτούς έπρεπε να υποβληθούν σε θεραπεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας. “Για περισσότερο από δύο μήνες περιμένουμε την αυξανόμενη τάση των ασθενών με κοροναϊούς που θα πρέπει να νοσηλευτούν. Έχουμε λάβει μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι το προσωπικό είναι επαρκές για να καλύψει αυτές τις ανάγκες.”

Κυρία. Ο Χατσιγιάννη ήταν πεπεισμένος ότι “αναμένονται περισσότεροι άνθρωποι σε νοσοκομειακή περίθαλψη στο εγγύς μέλλον, γεγονός που απασχολεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, καθώς επεκτείνεται σε όλους τους τομείς του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης”. «Αυτό που θέλουμε είναι να βοηθήσουμε όλους τους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία χωρίς περαιτέρω απώλειες, ενώ η ανταπόκριση στην περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας θα είναι αλυσιδωτή αντίδραση».

Όσον αφορά τις εισαγωγές και εξαγωγές του «νοσοκομειακού νοσοκομείου», είπε ότι «οι εξαγωγές γίνονται καθημερινά, αλλά ταυτόχρονα γίνονται πολλές άλλες εισαγωγές. “Παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο είναι σχεδόν γεμάτο, το προσωπικό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εξακολουθεί να είναι ανθεκτικό, αλλά όλα είναι δύσκολα επειδή εργάζονται ακούραστα για τη θεραπεία και υποστήριξη ασθενών με μεγαλύτερες ανάγκες.”

Κυρία. Ο Χατσιγιάννη εξέφρασε τη λύπη του «κυρίως για την απώλεια νοσοκομειακών ηλικιωμένων, διότι, δυστυχώς, φεύγουν χωρίς την παρουσία οικογένειας ή συγγενών, μόνοι χωρίς άτομο, εκτός από νοσοκόμες, για να κρατήσουν το χέρι τους και να αποχαιρετήσουν».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, είπε: «Ένα μεγάλο ποσοστό του νοσοκομείου αναφοράς έχει ήδη εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού. “Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται καθημερινά, οι εργαζόμενοι έρχονται τακτικά σε εμβολιασμούς.”

Σε μια άλλη ερώτηση, κυρία Ο Χατσιγιάννη απάντησε ότι θα εμβολιαστεί σήμερα, προτρέποντας τους πολίτες να «ακολουθήσουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, ώστε όλοι να μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εξάπλωσης της επιδημίας».

Source