Η απειλή στο Νότο: “Εάν δεν στείλετε 80K Bitcoin, θα βομβαρδίσουμε τα νηπιαγωγεία!”

Αναφέρθηκε ότι απειλητικά e-mail εστάλησαν σε ορισμένα ιδιωτικά νηπιαγωγεία στο ελληνικό τμήμα της Λεμεσού και της Λευκωσίας στη Νότια Κύπρο και εάν 80 χιλιάδες bitcoin δεν είχαν κατατεθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό, απειλήθηκε να εκραγεί.
Η εφημερίδα Alithia, η οποία έγραψε ότι απεστάλησαν απειλητικά μηνύματα σε 7 ιδιωτικά νηπιαγωγεία στο ελληνικό τμήμα της Λευκωσίας και 4 στη Λεμεσό τις τελευταίες δύο ημέρες, σημείωσε ότι το ηλεκτρονικό μήνυμα ήταν το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις και γράφτηκε στα Αγγλικά.
Αναφέρθηκε επίσης ότι το άτομο που έστειλε το μήνυμα έγραψε ότι ένα άτομο που κρατούσε χρήματα τοποθέτησε έναν καλά κρυμμένο εκρηκτικό μηχανισμό στα σχολεία και θα πυροβόλησε τη βόμβα εάν είδε αστυνομία ή ύποπτες κινήσεις στην περιοχή.
Αναφέροντας ότι το άτομο που έστειλε το μήνυμα δήλωσε ότι δεν ήταν τρομοκρατική δραστηριότητα, η εφημερίδα δήλωσε ότι χθες το πρωί, εμπειρογνώμονες διάθεσης βομβών και σκυλιά αναγνώρισης πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο νηπιαγωγεία στη Λεμεσό, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.
Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι η έρευνα της ελληνικής αστυνομίας επικεντρώθηκε στην εύρεση του ατόμου που έστειλε το μήνυμα.

.Source