Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Κίνας είναι κάτω από 60%

Μια έκθεση που αναφέρει ότι το εμβόλιο για τον ιό της κορώνας που αναπτύχθηκε από την κινεζική εταιρεία Sinovac ήταν λιγότερο από 60% αποτελεσματικό στα τελευταία πειράματα στη Βραζιλία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο UOL στη Βραζιλία.

Τα νέα βασίστηκαν σε δύο πηγές που είδαν τα αποτελέσματα.

Ειδήσεις από το Βιοϊατρικό Κέντρο του Μπουτάνταν, το οποίο συνεργάζεται με την Sinovac σε δοκιμές και παραγωγή εμβολίων «καθαρά κερδοσκοπικό» περιγράφοντας το ως αρνούμενο. Με τα αποτελέσματα του χρόνου πειράματος Butanta Turkey 18: 45 να εξηγήσει.

Ειδικοί και αξιωματούχοι της υγείας επέκριναν τα επίσημα αποτελέσματα της δοκιμής που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα ως ελλιπή.

Ο επικεφαλής του Βιοϊατρικού Κέντρου του Μπουτάν, Δήμας Κόβας, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα διεξαγόμενων μελετών στην «κλινική αποτελεσματικότητα» επιπλέον «γενική δραστηριότητα» Είπε επίσης ότι θα δείξει την τιμή.

Βραζιλιάνοι ερευνητές την προηγούμενη εβδομάδα εμβόλιο ‘στέμμα’Ανακοίνωσαν ότι έδειξε 78% αποτελεσματικότητα έναντι ήπιων περιπτώσεων και απέτρεψαν όλες τις σοβαρές περιπτώσεις. Ωστόσο, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες ζήτησαν να αποκαλυφθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών τρίτης φάσης του εμβολίου με το όνομα CoronaVac.

65 τοις εκατό στην Ινδονησία

Η Ινδονησία ανακοίνωσε χθες ότι το εμβόλιο ήταν 65% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, και εγκρίθηκε για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η UOL ανέφερε ότι το ποσοστό δραστηριότητας που ετοιμάζεται να ανακοινώσει το Bhutantan σήμερα είναι 50% έως 60%. Αν και αυτά τα στοιχεία είναι πάνω από το επίπεδο που καθορίζουν τα ιδρύματα υγείας, είναι πολύ χαμηλότερα από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, το εμβόλιο σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία ανακοινώθηκε ότι το συμβάν το 91.25.

Τα ελλιπή δεδομένα από τα πειράματα του εμβολίου CoronaVac σε διάφορα μέρη του κόσμου δημιουργούν ανησυχίες ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από κινεζικές εταιρείες δεν εξετάζονται λεπτομερώς από τις αρχές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο Covas εξήγησε στη συνέντευξή του στη UOL τη Δευτέρα ότι το Bhutantan δίνει προτεραιότητα στη μεταφορά δεδομένων στη ρυθμιστική υπηρεσία Anvisa, ενώ αναλύει επίσης τα αποτελέσματα.

Στη δήλωση της Anvisa το Σάββατο, αναφέρεται ότι η αίτηση του Bhutantan για χρήση του εμβολίου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δεν περιείχε πληροφορίες όπως η ηλικία, το φύλο και άλλες ασθένειες των ατόμων που απαιτούνται για την ανάλυση της μελέτης.

.Source