“Η αποφασιστικότητά μας είναι να εφαρμόσουμε δύο ξεχωριστά μοντέλα κυρίαρχων κρατών”

Ο Πρόεδρος Έρσι Τατάρ έκανε αξιολογήσεις για το Κυπριακό και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μικοτάκη και του Έλληνα Προέδρου Νίκου Αναστασαίδη στην κοινή συνέντευξη τύπου.
Στη γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος Έρσιν Τατάρ τόνισε ότι, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες διεξαγωγής της ανεπίσημης συνάντησης του ΟΗΕ 5+ για το Κυπριακό, η στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς σχετικά με το μοντέλο λύσης που θα βρεθεί συνεχίζεται αποφασιστικά και ότι αυτή η στάση δεν θα υποστηριχθεί κάτω.
“Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΟΥ SOVEREIGN, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΡΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ”
“Η δέσμευσή μας για την πολιτική ισότητα των λαών μας, την κυριαρχία, η Τουρκία ενεργή και de facto διατηρεί την παρουσία της στον τουρκικό στρατό με έναν εγγυητή της Κύπρου, για να μειώσει τον λαό μας σε καθεστώς μειονότητας και κατεύθυνση, μόνο ρεαλιστική θεραπεία είναι να περάσουμε την κυρίαρχη ζωή σε δύο κρατικά πρότυπα” Τατάρ Χρησιμοποιώντας εκφράσεις, Κύπρος Δήλωσε ότι οι προσπάθειες του ελληνο-ελληνικού ζεύγους ενάντια στη λύση συνεχίζονται, ενώ οι προσπάθειές τους συνεχίζουν να εφαρμόζουν δύο διαφορετικά μοντέλα κυρίαρχων κρατών που είναι συμβατά με την πραγματικότητά τους.
Εξηγώντας ότι το τελευταίο παράδειγμα αυτού βιώθηκε κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μικοτάκη στη Νότια Κύπρο, ο Τατάρ συνέχισε τα λόγια του ως εξής:
“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ Πλευρική πλευρά από εξωπραγματικές αξιώσεις ενάντια στην Τουρκία και τις χρεώσεις Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ Το DİNAMİTLEYİC είναι”

banner69

«Οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μικοτάκη και του Ελληνοκύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασάδη στην κοινή συνέντευξη Τύπου έδειξαν για άλλη μια φορά ότι η ελληνο-ελληνική νοοτροπία δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει. Η άτυπη συνάντηση 5 + του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών συνέχισε τις πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση της ελληνο-ελληνικής διμερούς τουρκοκυπριακής πλευράς με μη ρεαλιστικούς ισχυρισμούς και συνεντεύξεις με κατηγορίες για διάλογο απέναντι στην Τουρκία είναι η φύση των dinamitleyic.
Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι ενώ στοχεύει στο σύστημα εγγυήσεων το 1960, με τον εγγυητή της Τουρκίας είπε ότι στοχεύουν μια λύση που περιλαμβάνει την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Ο Αναστασιάδης, ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αλλάζει τους στόχους αυτής της περιγραφής, από το 1962 έως σήμερα είναι μια αντανάκλαση των δραστηριοτήτων που συνεχίζουν να σηκώνουν τον εγγυητή της Τουρκίας από τότε. Ο εγγυητής της Τουρκίας δεν θα μπορούσε να πάρει τις φιλοδοξίες της συνεχιζόμενης παρουσίας του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, όσο γνωρίζουν πολύ καλά.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος είπε ότι ο Μικοτάκης Ισαγκαλσίλ κάνει επίσης την Τουρκία «κατηγορούμενη, ο πραγματικός εισβολέας προσπαθεί να κρύψει ποιος είναι. Ο κύριος κατακτητής στην Κύπρο είναι η Ελλάδα, η οποία ίδρυσε την τρομοκρατική οργάνωση της ΕΟΚΑ, υποστήριξε και οργάνωσε τις ελληνικές επιθέσεις που ξεκίνησαν για την καταστροφή του τουρκοκυπριακού λαού σύμφωνα με το Σχέδιο Ακρίτας, και οργάνωσε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 για την πραγματοποίηση της προσάρτησης της Κύπρου στην Ελλάδα . Η Ελλάδα είναι επίσης υπεύθυνη για τη μετατροπή της Κύπρου σε λουτρό αίματος. Η Τουρκία έχει φέρει ειρήνη και ηρεμία με όλη την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου. Η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο με το καθεστώς εγγυητή της Τουρκίας στην Κύπρο είναι η μεγαλύτερη διαβεβαίωση και κόκκινες γραμμές του τουρκικού λαού. Ο Τουρκοκύπριος λαός δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον τουρκικό στρατό και το καθεστώς εγγυητή της Τουρκίας. “
“ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝ ΣΤΑ ΚΡΑΝΙΑ Η ΜΟΝΤΑΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΥΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ”
Η Τουρκία σε όλη τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ως εγγυητής ανύψωσης και Τούρκοι στρατιώτες απαιτούν την απομάκρυνση του κυπριακού και του Ελληνοκύπριου που προτείνει στον τουρκικό λαό, δικαιώματα μειονοτήτων-ελληνικού διμερούς Τατάρ που δείχνει εάν η αποδοχή αυτής της στάσης, επίσης στο τέλος του Mont Pelerin Crans Η Μοντάνα αποκαλεί “μηδενικό στρατιωτικό μηδέν. Σημείωσε ότι το ελληνο-ελληνικό δίδυμο, που επέβαλε” εγγύηση “και δεν αποδέχθηκε την πολιτική ισότητα και κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού, προκάλεσε την κατάρρευση αυτών των διαπραγματεύσεων.
«Εκτός από αυτά, το δημοψήφισμα του Σχεδίου Ανάν και τα γεγονότα στο Crans Montana αποκάλυψαν επίσης ότι το μοντέλο λύσης που βασίζεται στην ομοσπονδία έχει εξαντληθεί. Ο Τουρκοκύπριος λαός, που αντιτίθεται στο να είναι η μειονότητα των Ελληνοκυπρίων, θέλει να εφαρμοστεί ένα μοντέλο λύσης που θα βασίζεται σε δύο κυρίαρχα κράτη. Χρησιμοποίησε τη θέλησή του προς αυτή την κατεύθυνση στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. “Ο Τατάρ τόνισε ότι οι επιθυμίες και οι προσπάθειές του ήταν να αλλάξει την ελληνική νοοτροπία και να υιοθετήσει ένα μοντέλο λύσης που θα βασίζεται σε δύο κυρίαρχα κράτη που θα φέρουν ειρήνη στην Κύπρο και στην περιοχή.
Λέγοντας ότι αυτός είναι ο πιο ρεαλιστικός τρόπος για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, ο Τατάρ τόνισε ότι θα συνεχίσουν να περπατούν σε αυτό το μονοπάτι.

Source