“Η απρογραμμάτιστη απενεργοποίηση ρίχνει ολόκληρη τη χώρα στο χάος”

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΚΤΤΟ) Turgay Deniz δήλωσε ότι ένα ανεξέλεγκτο, απρόβλεπτο και μη προγραμματισμένο κλείσιμο θα σύρουν τη χώρα σε χάος.

Στη γραπτή του δήλωση σχετικά με το θέμα, ο Deniz σημείωσε ότι οι αυξανόμενες περιπτώσεις και προβλήματα στο σύστημα υγείας προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Ντενίζ υποστήριξε ότι το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να λάβει μια απόφαση «πλήρους κλεισίματος».

Υποστηρίζοντας ότι η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης δεν πρέπει να είναι ένα κλείσιμο 21 ημερών που θα “οδηγήσει τη χώρα σε περαιτέρω χάος και χρεοκοπία”, ο Ντενίζ δήλωσε ότι η επιδημία μπορεί να ελεγχθεί με την αύξηση των προφυλάξεων και των ελέγχων.

Λέγοντας ότι «το κράτος παρατηρεί πάντοτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας και αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα ως γιος», ο Ντενίζ είπε ότι εάν ληφθεί η απόφαση κλεισίματος για 21 ημέρες, το κράτος πρέπει να προστατεύσει όλους τους υπαλλήλους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

«Το κλείσιμο για 21 ημέρες θα κάνει την τρέχουσα κακή οικονομία να χτυπήσει ακόμη χαμηλότερα. Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας θα καταρρεύσουν και πολλοί άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν ανεργία », δήλωσε ο Ντενίζ, προσθέτοντας ότι η αύξηση των μέτρων είναι πολύ σημαντική τόσο για την επιδημία όσο και για την οικονομία.

“Τα πρώτα μέτρα πρέπει να ληφθούν, το κλείσιμο θα πρέπει να θεωρείται ως έσχατη λύση”, δήλωσε ο Ντενίζ.

.Source