“Η απόπειρα δολοφονίας δεν είναι σύμπτωση σελ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης, Fethi Başağa, μίλησε χθες στον Τύπο για την επίθεση κατά της πορείας του στο δρόμο του προς την κατοικία του στην περιοχή Canzur, δυτικά της Τρίπολης. Δηλώνοντας ότι όταν έφτασαν στο Canzur, ένα τεθωρακισμένο pickup άνοιξε πυρ και άρχισε να παρενοχλεί τα οχήματα στη συνοδεία, ο Başağa είπε, “Η επίθεση σίγουρα δεν ήταν σύμπτωση, ήταν μια προγραμματισμένη δράση.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ο Başağa είπε ότι το κυνήγι ξεκίνησε καθώς ο ιδιωτικός του σωματοφύλακας προσπάθησε να απομακρύνει το όχημα από τη συνοδεία και η παραλαβή τελικά ανατράπηκε και ο ιδιωτικός του σωματοφύλακας τραυματίστηκε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Başağa κατέγραψε ότι ένας από τους επιτιθέμενους πέθανε και οι άλλοι δύο συνελήφθησαν, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σε δήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης, αναφέρθηκε ότι ενώ ο Başağa πήγαινε στην κατοικία του στην περιοχή Canzur στα δυτικά της Τρίπολης στις 15:00 τοπική ώρα στις 21 Φεβρουαρίου, η συνοδεία του απολύθηκε από βαρύ – υπηρεσία παραλαβής με πολυβόλα

.Source