Η απόρριψη της Canaltay δημιούργησε αβεβαιότητα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην UBP

Ο αναπληρωτής του UBP διορίστηκε ως ο μόνος υποψήφιος για την Προεδρία της Συνέλευσης της Δημοκρατίας Επίσημη CanaltayΗ υποψηφιότητα απορρίφθηκε απροσδόκητα.

Στις εκλογές για τον Πρόεδρο της Συνέλευσης όπου 47 βουλευτές ψηφίζουν. 13 αποδοχή, 26 απόρριψη, 3 αποχές, 5 άκυρες ψήφοι, και έτσι η υποψηφιότητα του Canaltay για την Προεδρία της Συνέλευσης απορρίφθηκε με 26 αρνητικές ψήφους.

Η Canaltay έπρεπε να λάβει τουλάχιστον 26 καταφατικές ψήφους για να εκλεγεί Πρόεδρος.

Αυτή η κατάσταση ερμηνεύεται ως ένδειξη «ρωγμής» στο πολιτικό λόμπι, τόσο εντός του UBP, το οποίο έχει 19 βουλευτές στο κοινοβούλιο, όσο και στον συνασπισμό UBP-YDP-DP.

Κοιτάζοντας την κοινοβουλευτική αριθμητική, εμφανίζονται περισσότερα από ένα σενάρια.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΕΝΑΡΙΩΜΑΤΑ … ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ UBP ΒΡΙΣΚΟΥΝ

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό από τα σενάρια. Ότι η δυσαρέσκεια μέσα στο UBP βαθαίνει μέρα με τη μέρα.

Όπως θα θυμόμαστε, η ομάδα του UBP Assembly, σχετικά με την Προεδρία της Συνέλευσης. Επίσημη Canaltay, Zorlu Töre και Hinge Day ψήφισαν για τα ονόματά τους και αντίστοιχα · Επίσημη Canaltay 11 ψήφοι, Zorlu Töre 5 ψήφοι και Hinge Day έλαβε 3 ψήφους, ως υποψήφιος Επίσημη CanaltayΑποφασίστηκε να εκλεγεί.

Κάνοντας δήλωση μετά την εν λόγω ψηφοφορία, ο Zorlu Töre αντέδρασε στην απόφαση και δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από τη θέση του ως Αντιπροέδρου της Συνέλευσης και ότι δεν διορίστηκε ως υποψήφιος κατόπιν αιτήματος μιας οικογένειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά την εκλογή του Προέδρου της Συνέλευσης, ο Töre και ο υποστηρικτής του 6 βουλευτές του UBP Επίσημη Canaltay πιστεύεται ότι καταψήφισε.

Θα μπορούσαν οι εταίροι του συνασπισμού να μην τηρήσουν το λόγο τους;

Σε ένα άλλο σενάριο, το YDP και το DP, που υποσχέθηκαν να στηρίξουν το UBP σε σχέση με την Προεδρία της Συνέλευσης, απέρριψαν ή ψήφισαν άκυρη στις εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το DP και το YDP είχαν άκυρες ψήφους στο κάλπη ως τον τρέχοντα αριθμό βουλευτών.

Αυτή η κατάσταση ερμηνεύεται ως ένδειξη διαχωρισμού εντός του συνασπισμού.

Μεσούτ Γκεντς ΕΠΙΔΡΑΣΗ … ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΝΟΔΗ

Από την άλλη πλευρά, ο Ανεξάρτητος Αναπληρωτής που παραιτήθηκε από το Λαϊκό Κόμμα Μεσούτ ΓκεντςΗ μη συμμετοχή στη σημερινή ψηφοφορία ερμηνεύεται ως ένδειξη άλλης συζήτησης.

Σε πολιτικά παρασκήνια, ένας από τους τρεις βουλευτές που παραιτήθηκε από την HP Μεσούτ ΓκεντςΜιλήθηκε ότι, με τη λέξη “Προεδρία της Συνέλευσης”, παραιτήθηκε από το κόμμα του και υποστήριξε την κυβέρνηση …

Όταν αξιολογούνται όλα τα σενάρια, οι ισχυρισμοί ότι οι λέβητες βράζουν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο UBP βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και πάλι με τις εν λόγω εκλογές.

Η Γενική Συνέλευση της Συνέλευσης αναμένεται να συνεδριάσει ξανά στις 10:00 την Πέμπτη…

.Source