“Η απόφαση για την υπόθεση George Floyd είναι πολύ σημαντική. Οποιαδήποτε άλλα συμπεράσματα

Η Michelle Bachelet, Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε χθες στην αμερικανική πολιτεία της Μινεσότα, η κριτική επιτροπή του δικαστηρίου έκρινε τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Τσάββιν ένοχο για τον θάνατο του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ, «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική απόφαση Οποιοδήποτε άλλο τέλος. Θα ήταν μια κωμωδία δικαιοσύνης. ” Χαιρέτισε την ανώνυμη καταδίκη του πρώην αστυνομικού Chauvin στη δίκη i Floyd.

Δηλώνοντας ότι ο αγώνας για δικαιοσύνη συνεχίζεται για τα αμέτρητα θύματα αφρικανικής καταγωγής και τις οικογένειές τους στις ΗΠΑ και τον κόσμο, ο Μπατσέλετ προειδοποίησε ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί υπερβολική βία ή ο πόλεμος για να φέρει τις δολοφονίες στα δικαστήρια δεν έχει τελειώσει.

Ο Μπατσέλετ τόνισε ότι η ατιμωρησία πρέπει να σταματήσει για εγκλήματα και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από υπηρεσίες επιβολής του νόμου και υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν «υγιή μέτρα» για την αποτροπή περαιτέρω αυθαίρετων δολοφονιών.

Σχετικά με τις χθεσινές καταδίκες της δικαστικής επιτροπής για τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Τσάββιν για το θάνατο του Μπλακ Φλόιντ, ο Μπατσέλετ είπε: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Είναι επίσης μια απόδειξη για το θάρρος και την αποφασιστικότητα της οικογένειας του Γιώργου Φλόιντ και άλλων να ζητήσουν δικαιοσύνη Τα αποδεικτικά στοιχεία σε αυτήν την περίπτωση ήταν αυτονόητα, όπως παραδέχτηκε. Οποιαδήποτε άλλη συνέπεια θα ήταν μια κωμωδία δικαιοσύνης. ” βρήκε την αξιολόγηση.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ FLOYD

Στη Μιννεάπολις της Μινεσότα, ο 46χρονος μαύρος Αμερικανός Τζορτζ Φλόιντ συνελήφθη στις 25 Μαΐου 2020, για υποψία απάτης, όταν ο 44χρονος αστυνομικός Ντέρεκ Τσάββιν παρακαλούσε «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» για λίγα λεπτά μετά πιέζοντας το λαιμό του με το γόνατό του για 9 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.

Αναφέρθηκε ότι ο Φλόιντ βρισκόταν στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης που ήρθαν στη σκηνή, τα πλάνα του περιστατικού πυροδότησαν τις συζητήσεις για την αστυνομική βία κατά των μαύρων στη χώρα και προκάλεσαν βίαιες διαμαρτυρίες.

Ο Τσάββιν, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε το θάνατο του Φλόιντ, συνελήφθη τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό και συνελήφθη για κατηγορίες δολοφονίας 2ου και 3ου βαθμού και δολοφονίας 2ου βαθμού.

Ο Chauvin απελευθερώθηκε από τη φυλακή στο Oak Park Heights, όπου κρατήθηκε από τις 29 Μαΐου 2020, στις 10 Ιουλίου 2020, με εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Τρεις άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι φταίνε στο θάνατο του Floyd, απελευθερώθηκαν εν αναμονή της δίκης μετά την καταβολή εγγύησης 750 χιλιάδων δολαρίων.

.Source