Η απόφαση του Adnan Oktar αναμένεται αύριο στην περίπτωση του οργανωμένου εγκλήματος

Ο Adnan Oktar, από το 30ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, θα διεξαχθεί αύριο στην αίθουσα του δικαστηρίου απέναντι από τα όργανα εκτέλεσης του Silivri Penal Execution.

Το δικαστήριο σημείωσε ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2020, ανέβαλε την ακρόαση για να ανακοινώσει την απόφασή της τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στις 12:00.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης της οποίας η πρώτη ακρόαση πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ μερικές από τις περισσότερες από 100 ακροάσεις που διήρκεσαν για εβδομάδες έκλεισαν κατόπιν αιτημάτων, ο κρατούμενος κατηγορούμενος Adnan Oktar, ο οποίος παρακολούθησε σχεδόν όλες τις συνεδρίες, αναμένεται να παρευρεθεί αύριο στην ακρόαση.

ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ

Με την αποδοχή του κατηγορητηρίου που εκπονήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, το 30ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί η πρώτη ακρόαση στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 στο Silivri.

Κατά την επ ‘ακροατηρίου συζήτηση στις 17 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο δέχθηκε πρώτα την υπεράσπιση του αρχηγού της οργάνωσης, Adnan Oktar.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι δεν δέχτηκαν τις κατηγορίες και τους ισχυρισμούς του οργανισμού για την υπεράσπισή τους και ζήτησαν την απαλλαγή.

Κατά τη διαδικασία της δίκης, ορισμένοι καταγγέλλοντες ακούστηκαν και έκλεισαν σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Στο πλαίσιο του νέου τύπου μέτρων κοροναϊού (Kovid-19), αφαιρώντας την υποχρέωση συμμετοχής στις ακροάσεις κρατουμένων, πολλοί εκκρεμείς κατηγορούμενοι και θεατές συνέχισαν να παρακολουθούν τις ακροάσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

Ο εισαγγελέας υπέβαλε τη γνώμη του σχετικά με το βάσιμο του φακέλου στο δικαστήριο στις 13 Νοεμβρίου 2020.

Κατά τη γνώμη, ο αρχηγός της κατηγορούμενης οργάνωσης, Adnan Oktar, “να ιδρύσει και να διαχειριστεί έναν οργανισμό με σκοπό τη διάπραξη εγκλήματος”, “σεξουαλική επίθεση με περισσότερα από ένα άτομα και με την απειλή όπλων” κατά 20 ατόμων, “κατά 7 ατόμων” μαζί με περισσότερα από ένα άτομα, και σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού με εξαναγκασμό και απειλές. “,” Υποκίνηση απειλών με όπλα χρησιμοποιώντας την τρομακτική δύναμη που δημιουργούνται από εγκληματικές οργανώσεις “,” καταγραφή προσωπικών δεδομένων για το σκοπό και δραστηριότητες του οργανισμού “εναντίον 15 ατόμων,” καταγραφή προσωπικών δεδομένων “εναντίον 5 ατόμων,” βία και βία με όπλα εναντίον κάποιου που δεν θα υπερασπίστηκε “εναντίον 2 ατόμων «στέρηση του ατόμου από την ελευθερία του με χρήση βίας και βίας εναντίον 12 ατόμων», «αποτροπή του δικαιώματος στην εκπαίδευση και εκπαίδευση χρησιμοποιώντας την τρομακτική δύναμη της οργάνωσης« ενάντια σε 7 άτομα, «δίωξη» εναντίον 2 ατόμων, «απόπειρα εγκλήματος πολιτικής και στρατιωτικής κατασκοπείας. “,” Παραποίηση ιδιωτικών εγγράφων “,” διαφθορά, καταστροφή ή απόκρυψη επίσημου εγγράφου “,” ειδική απάτη “και” Ζητείται να καταδικαστεί από 150 έως 1365 χρόνια στη φυλακή για εγκλήματα “λαθρεμπορίου”.

Σύμφωνα με τη γνώμη, 13 κατηγορούμενοι στη θέση των διευθυντών του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Fatma Ceyda Ertüzün, Ayşegül Hüma Babuna, Yeliz Sucu, Sinem Hacer Tezipar, Merve Büyükbayrak, Aylin Atmaca, Alev Babuna και Ulviye Didem Ürer, έχουν κατηγορηθεί για 12 χρόνια. Ζητείται να καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης έως και ετών και για όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται εντός του πεδίου των οργανωτικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τη γνώμη, ο Mehmet Noyan Orcan, ένας από τους κρατούμενους κατηγορούμενους, κατηγορήθηκε για “σεξουαλική επίθεση με περισσότερα από ένα άτομα και με την απειλή ενός όπλου”, “σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού με δύναμη και απειλή με περισσότερα από ένα άτομα” και “σεξουαλική επίθεση με όπλα και με περισσότερα από ένα άτομα” Ζητείται φυλάκιση έως και ετών.

Κατά τη γνώμη του εναγόμενου ahimbrahim Tuncer για “σεξουαλική επίθεση με περισσότερα από ένα άτομα και με την απειλή ενός πυροβόλου όπλου” εναντίον 2 ατόμων, ο εναγόμενος Halil Hilmi Müftüoğlu ζητήθηκε για “σεξουαλική επίθεση με περισσότερα από ένα άτομα και με την απειλή ενός όπλου” και Προβλέπεται ότι θα καταδικαστεί σε φυλάκιση 231 ετών για τα εγκλήματα «παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης με βία και απειλή με περισσότερα από ένα άτομα».

Κατά τη γνώμη, ο κατηγορούμενος Bora Yıldız καλείται να καταδικαστεί σε 396 χρόνια φυλάκισης για “σεξουαλική επίθεση”, “σεξουαλική επίθεση με περισσότερα από ένα άτομα και με την απειλή ενός όπλου” και “σεξουαλική κακοποίηση παιδιών με εξαναγκασμό και απειλές με περισσότερα από ένα άτομα” κατά 8 ατόμων.

Ο κατηγορούμενος Tarkan Yavaş κατηγορήθηκε για “σεξουαλική επίθεση με περισσότερα από ένα άτομα και με την απειλή ενός όπλου”, “σεξουαλική κακοποίηση παιδιών με δύναμη και απειλή με περισσότερα από ένα άτομα”, “ψευδείς αναφορές” και “ψευδή δήλωση κατά την προετοιμασία του επίσημου εγγράφου” εναντίον 6 ατόμων. Σύμφωνα με τη γνώμη, ζητείται φυλάκιση έως ενός έτους, από τους 222 κατηγορούμενους που κατηγορούνται για “ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση” ή “βοηθώντας χωρίς να είναι μέλος της οργάνωσης”, ορισμένοι καλούνται να αθωωθούν και άλλοι να καταδικαστούν σε διάφορα ποσά φυλάκισης για παρόμοια εγκλήματα.

.Source