Η απώλεια ζωής στον ιό της κορώνας στον κόσμο ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ο αριθμός των θανάτων στο ξέσπασμα Covid-19 παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια.

Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων έφτασε επίσης τα 140 εκατομμύρια.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Dr. Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ο κόσμος «πλησιάζει το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης ποτέ».

Αναφέροντας ότι «τα περιστατικά και οι θάνατοι από κοροναϊό συνεχίζουν να αυξάνονται σε ανησυχητικά ποσοστά», δήλωσε ο Γκεμπρέι, «Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά εβδομάδα σχεδόν διπλασιάστηκε τους τελευταίους δύο μήνες».

Το πρακτορείο ειδήσεων AFP ανέφερε ότι κατά μέσο όρο 12.000 άνθρωποι πέθαναν την ημέρα παγκοσμίως λόγω του κοροναϊού την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, δηλώνεται ότι το συμβάν και η απώλεια ζωής μπορεί να είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που αντικατοπτρίζονται στα επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων είναι οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Βραζιλία. Η συνολική απώλεια ζωής σε αυτές τις τρεις χώρες είναι περίπου 1 εκατομμύριο.

Τι συμβαίνει στην Ινδία;

Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, η Ινδία φάνηκε να είχε ελέγξει σχετικά την πανδημία. Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ήταν κάτω από 20 χιλιάδες το μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πληθυσμός της χώρας ήταν 1,3 δισεκατομμύρια, αυτό θεωρήθηκε αρκετά χαμηλός αριθμός.

Αλλά τότε οι λοιμώξεις άρχισαν να αυξάνονται γρήγορα. Η Ινδία ανέφερε ότι περισσότερες από 234 χιλιάδες νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν σήμερα, με αποτέλεσμα να σημειώνεται ρεκόρ τρεις ημέρες στη σειρά.

Ο αριθμός κλινών και οξυγόνου σε νοσοκομεία στην Ινδία μειώνεται. Ενώ οι ασθενείς απορρίπτονται χωρίς να γίνουν δεκτοί στο νοσοκομείο, ορισμένες οικογένειες μπορούν να λάβουν μόνο τα φάρμακα που χρειάζονται από τη μαύρη αγορά.

Μια μελέτη που διενήργησε το BBC αποκάλυψε ότι ρωτήθηκε μια τιμή πέντε φορές την τιμή που καθορίστηκε για ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στη θεραπεία.

Οι αρχές προσπαθούν να αντιστρέψουν το κύμα. Κλείστηκε μια απαγόρευση του Σαββατοκύριακου σε ορισμένες περιοχές, όπως η πρωτεύουσα, το Δελχί.

Όλα τα μάτια είναι τώρα στο φεστιβάλ Kumbh Mela, στο οποίο συμμετέχουν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο και συνεχίζεται φέτος παρά τις ανησυχίες ότι θα μεταφέρουν τον ιό στο σημείο που ήρθαν μαζί τους.

Περίπου 1600 άτομα που παρακολούθησαν το φεστιβάλ στη βόρεια πολιτεία της Ουτραχάντ αυτή την εβδομάδα έδειξαν θετικά.

Αυτές οι εξελίξεις προκάλεσαν τον πρωθυπουργό Narendra Modi να καλεί το κοινό πολύ πιο έντονα για να μείνει μακριά από το πλήθος.

.Source