Η αστυνομία και ο αρχηγός που σκότωσαν τον Daunte Wright, έναν νεαρό μαύρο άνδρα στις ΗΠΑ

Σε δήλωση της Υπηρεσίας Εργασίας για την Επιβολή του Νόμου της αστυνομικής ένωσης της Μινεσότα, σημειώθηκε ότι ο αστυνομικός Κιμ Πότερ, ο οποίος πυροβόλησε τον Ράιτ με μία σφαίρα κατά τη διάρκεια της κράτησής του, παραιτήθηκε από το καθήκον του γράφοντας επιστολή στους διευθυντές του.

“Μου άρεσε κάθε λεπτό να είμαι αστυνομικός και να υπηρετώ την κοινότητα με τον καλύτερο τρόπο, αλλά πιστεύω ότι είναι ευεργετικό για την κοινότητα, την αστυνομία και τους συναδέλφους μου να παραιτηθούν αμέσως”, δήλωσε η επιστολή παραίτησης του Πότερ, 48, 26 ετών -παλαιός.

Ο δήμαρχος του Brooklyn Center Mike Elliott ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο αρχηγός της αστυνομίας του Brooklyn Center Tim Gannon παραιτήθηκε επίσης από τη θέση του.

Μετά το θάνατο του Ράιτ, ο Πότερ πήγε σε διοικητική άδεια, ο αρχηγός της αστυνομίας Γκάννον είπε στον Τύπο μετά το περιστατικό ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα τραγικού ατυχήματος, επειδή ο Πότερ κατά λάθος χρησιμοποίησε το κανονικό του όπλο αντί για ένα πυροβόλο όπλο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ DAUNTE

Ο Daunte Wright, ένας 20χρονος μαύρος, σταμάτησε στις 11 Απριλίου μετά από μποτιλιάρισμα στη λεωφόρο Orchard στο κέντρο του Μπρούκλιν, βόρεια της Μινεάπολης, και πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία ενώ προσπαθούσε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της κράτησής του λόγω ένταλμα συλλήψεως.

Αφού ακούστηκε ότι ο Ράιτ σκοτώθηκε από μια αστυνομική σφαίρα, μια ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στη σκηνή για να διαμαρτυρηθεί για τις αστυνομικές ομάδες και η ένταση στην πόλη συνεχίστηκε το βράδυ.

Ενώ ορισμένα οχήματα της αστυνομίας υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, βίντεο που δείχνουν τη λεηλασία περίπου 20 χώρων εργασίας στην πόλη απεικονίστηκαν επίσης στα κοινωνικά μέσα.

Μετά τις συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, κήρυξε απαγόρευση έκτακτης ανάγκης στην πόλη και συνελήφθησαν 40 διαδηλωτές που παραβίασαν την απαγόρευση.

Η δολοφονία του 46χρονου μαύρου Τζορτζ Φλόιντ, ενώ τέθηκε υπό κράτηση στις 25 Μαΐου 2020 στην πόλη της Μινεάπολης, της οποίας η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη, προκάλεσε επίσης βίαιες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που καταδικάζουν την αστυνομική βία.

.Source