Η αστυνομία καλεί τους γείτονες να αναφέρουν παραβάτες εγκληματικών μέτρων, τα οποία χάθηκαν μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορανοϊού στην Κύπρο χαλάρωσαν την Πέμπτη μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η αστυνομία έχει ήδη προειδοποιήσει ότι πρέπει να τηρηθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Μαζί με τον καθορισμένο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να συμμετέχουν σε μια συγκέντρωση, δηλαδή το πολύ 10 από μόνο δύο διαφορετικά νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία ζήτησε βοήθεια από γείτονες παραβατών, προτρέποντάς τους να μην διστάσουν να καλέσουν και να αναφέρουν περιπτώσεις αυτού του τύπου που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία πολλών.

«Εάν και όταν λάβουμε πληροφορίες ότι υπάρχει προφανής παραβίαση των επιβληθέντων μέτρων σε ένα σπίτι, θα ενεργήσουμε με τον τρόπο που κάναμε τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου στο Philenews.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη υπόθεση όπου 18 άτομα αναφέρθηκαν ανώνυμα ότι συγκεντρώθηκαν σε ένα σπίτι στην παράκτια Πάφο. Η αστυνομία παρενέβη, κράτησε και επέβαλε πρόστιμο στους παραβάτες.

«Η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά τους, θα κάνουν ό, τι πρέπει να κάνουν. Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι και μέθοδοι για να καθοριστεί εάν κάποιος παραβιάζει το διάταγμα ή όχι », είπε.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κοινού, ωστόσο, δεν μπορούμε να επιθεωρούμε κάθε νοικοκυριό σε όλη την Κύπρο», πρόσθεσε.

Source