Η αστυνομία προειδοποιεί ότι «αυξάνεται ο κίνδυνος συγκρούσεων» 11 οδηγοί υπό την επήρεια ναρκωτικών

Ffic οδικές δοκιμές για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Συνολικά 11 υποθέσεις τις τελευταίες 11 ημέρες – Δήλωση της αστυνομίας

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Συνολικά 11 υποθέσεις που ερευνήθηκαν υπό την επήρεια ναρκωτικών έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα επιθεωρήσεων που διενήργησε η αστυνομία τις τελευταίες έντεκα ημέρες από τις 31/3 έως τις 10/04/2021.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των καθημερινών επιθεωρήσεων από την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι 11 οδηγοί οχημάτων ηλικίας 19 έως 34 ετών ήταν θετικοί στην προκαταρκτική δοκιμή.

Σε μία περίπτωση, στις 9/4/2021 στη Λευκωσία, βρέθηκε ένα όχημα που οδηγούσε ένας 22χρονος άνδρας και κατασχέθηκαν περίπου 25 γραμμάρια κάνναβης. Μετά τη σύλληψη, ο οδηγός χρεώθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας 29χρονος άνδρας που οδήγησε το αυτοκίνητό του στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στον Κόρνο στις 31/3/2021 σταμάτησε από μέλη της Μονάδας Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας για επιτάχυνση. , μετά την οδήγηση με ταχύτητα 142 km / h αντί για 100 km / h, που είναι το όριο που ορίζει ο νόμος σε αυτόν τον δρόμο.

Αποδείχθηκε ότι ο 29χρονος οδηγούσε χωρίς άδεια οδήγησης, χωρίς ασφάλεια.

Επιπλέον, σε δύο περιπτώσεις στη Λάρνακα և Λεμεσού, τρία άτομα βρέθηκαν να οδηγούν χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας.

Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την ψυχική και ψυχολογική προσπάθεια που καταβάλλεται κατά την οδήγηση, καθώς και ότι μειώνουν την ικανότητα του οδηγού να εργάζεται και τις δεξιότητες, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η κυπριακή αστυνομία δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το φαινόμενο, εστιάζοντας τις προσπάθειές τους στην επίλυση του προβλήματος μέσω καθημερινών επιθεωρήσεων, εκστρατειών, καθώς και ενημερώνοντας συνεχώς το κοινό για την αποτροπή σοβαρών, θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Source