Η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές στο ράλι «σκοτώσει το νομοσχέδιο»

Τα βλήματα ρίχτηκαν στους Βρετανούς αστυνομικούς το Σάββατο (3 Απριλίου) σε συγκρούσεις με διαδηλωτές κατά ενός προτεινόμενου νέου νόμου που θα έδινε στην αστυνομία επιπλέον εξουσίες για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Τουλάχιστον ένας αξιωματικός μπορούσε να δει με έναν μικρό τραυματισμό στο πρόσωπο σε βίντεο από το Reuters καθώς αστυνομικοί και διαδηλωτές έσπασαν και έγιναν αρκετές συλλήψεις.

Το νομοσχέδιο Αστυνομίας, Εγκλήματος, Καταδίκης και Δικαστηρίων στοχεύει να σκληρύνει τα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι αξιωματικοί για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις, όπως η επιβολή ορίων χρόνου και θορύβου, τα οποία φοβούνται οι ακτιβιστές και οι ακτιβιστές για να περιορίσουν τη διαφωνία.

Πραγματοποιήθηκαν πορείες “Kill the bill” σε δεκάδες κωμοπόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου, του Μάντσεστερ και του Μπρίστολ, με την υποστήριξη μεγάλων ομάδων εκστρατείας, όπως οι εκστρατείες της κλιματικής αλλαγής, το Extinction Rebellion και το κίνημα της Μαύρης Ζωής.

Από τότε που το νομοσχέδιο κατατέθηκε στο κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, υπήρξαν σποραδικές διαμαρτυρίες. Στο Μπρίστολ, νοτιοδυτική Αγγλία, οι διαδηλώσεις έγιναν βίαιες με αξιωματικούς και ένα αστυνομικό τμήμα βομβαρδίστηκε με τούβλα και γυάλινες φιάλες και πυροβόλησαν αστυνομικά οχήματα.

Source