Η αστυνομία της Ευρώπης καταργεί τις διασυνοριακές ομάδες εγκληματικότητας

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα σε 17 ευρωπαϊκές χώρες σε συντονισμένη καταστολή των διασυνοριακών μετακινήσεων κλεμμένων αγαθών, παράνομων ναρκωτικών και μετρητών, δήλωσε την Τετάρτη η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι οι ενέργειες, που συντονίστηκαν από τις Κάτω Χώρες και απευθύνονταν σε ομάδες που χρησιμοποιούν ευρωπαϊκά δίκτυα εθνικών οδών, επικεντρώθηκαν στο έγκλημα ιδιοκτησίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 228 συλλήψεις καθώς και κατάσχεση 88 οχημάτων, άλλων αγαθών, μετρητών και παράνομων ναρκωτικών.

Σε μια περίπτωση, οι γερμανικές αρχές σταμάτησαν έναν άνδρα που υποψιάζεται από τις δανικές αρχές ότι κλέβουν συσκευές GPS από αγροτικά μηχανήματα.

«Κατά τη διάρκεια του ελέγχου του οχήματός του, ο Γερμανός αξιωματικός ανακάλυψε 30 μονάδες GPS από γεωργικές μηχανές, περίπου 100 κιλά χρυσού, ασημιού και κοσμημάτων από ελεφαντόδοντο, σχεδόν 50 νέα high-end smartphones και 20 φορητούς υπολογιστές», δήλωσε η Europol σε δήλωση.

Ο ύποπτος, που δεν κατονομάστηκε, θα εκδοθεί στη Δανία.

Οι χώρες που συμμετείχαν στη δράση περιελάμβαναν την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κύπρο, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Αλβανία. [Reuters]

.Source