Η αστυνομία των ΗΠΑ σκοτώνει τον 16χρονο Μαύρο Αμερικανό

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια άλλη αστυνομική δολοφονία συνέβη λίγο μετά τη δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Τσάββιν κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες για δολοφονία 2ου και 3ου βαθμού και ανθρωποκτονία 2ου βαθμού.

Σύμφωνα με το The Columbus Dispatch, η αστυνομία, η οποία έλαβε ειδοποίηση επίθεσης με μαχαίρι, πυροβόλησε 4 πυροβολισμούς στον 16χρονο Μπράιαντ όταν έφτασε στη σκηνή.

Ο Μπράιαντ, που κλήθηκε στη σκηνή από τις ιατρικές ομάδες, δεν μπόρεσε να σωθεί παρά όλες τις παρεμβάσεις.

“Μια νεαρή γυναίκα πέθανε τραγικά σήμερα το απόγευμα. Δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες. Υπάρχουν πλάνα από κάμερα της αστυνομίας. Εργαζόμαστε για να ρίξουμε φως στο συμβάν το συντομότερο δυνατό. Γραφείο έρευνας, σε όλες τις επιθέσεις όπλων.” Εμείς διεξάγουν μια ανεξάρτητη έρευνα στη σκηνή ως έχει. Θα μοιραστούμε τις πληροφορίες που έχουμε μόλις γίνει διαθέσιμες. Θέλω οι πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και να επιτρέψουν στο γραφείο να συλλέξει τα δεδομένα. “

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με άλλες αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ισχυρίστηκε ότι το 16χρονο αγόρι κρατούσε ένα μαχαίρι στο χέρι του για να τον προστατεύσει από τους ενήλικες που τον επιτέθηκαν, και σκοτώθηκε με πυροβολισμό παρόλο που η αστυνομία άφησε το μαχαίρι μόλις έφτασε.

Σύμφωνα με τα νέα της 10TV, η θεία του Byrant, Hazel Bryant, δήλωσε σε μια δήλωση στο κανάλι ότι η αστυνομία «πυροβόλησε τη Makiyah χωρίς καμία προειδοποίηση».

Μετά τη δολοφονία, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να διαμαρτύρονται.

.Source