Η ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης

Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου δηλώνει σε γραπτή δήλωση ότι τις τελευταίες μέρες το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δέχεται πιέσεις λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών, ιδίως εκείνων που εισάγονται στην ΚΑΚ. Κωνσταντίνος Ιωάννου,

Η κατάσταση είναι εξαιρετική δύσκολος, προσθέτει, ο ΟΚ προσθέτει ότι η ΟΚΥΠΥ έχει ζητήσει τη βοήθεια ιδιωτικών ιατρών, κυρίως πνευμονολόγων – παθολόγων, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες του status quo.

Ο κ. Ιωάννου καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δήλωση του Υπουργού Υγεία

“Τις τελευταίες ημέρες, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δέχεται πίεση λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών, ιδίως εκείνων που εισάγονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ICU). Με βάση τις πληροφορίες που έλαβα σήμερα, κατά την επόμενη συνάντησή μου με τους ηγέτες του ΟΚΥΠΥ, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, μπορεί να σταματήσει να είναι διαχειρίσιμη ανά πάσα στιγμή. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών ΜΕΘ:, γιατί, όπως έχουμε πει πολλές φορές, πλησιάζουμε την κόκκινη γραμμή δυνατοτήτων συστήματος, τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινους πόρους.

Το OKYPY εφαρμόζει ένα ειδικό σχέδιο για την ανάπτυξη περισσότερων κλινών για περιπτώσεις COVID-19, αλλά δυστυχώς, εφόσον ο αριθμός των περιπτώσεων ανά ημέρα είναι τόσο υψηλός, τότε αναπόφευκτα εξαντλημένος ευκαιρίες για την κάλυψη όλων αυτών των αναγκών. Επιπλέον, είναι κατανοητό ότι η δημιουργία νέων κλινών για τη θεραπεία νέων περιπτώσεων COVID-19 περιορίζει την ικανότητα των ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία να λαμβάνουν επαρκή θεραπεία για άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ΟΚΥΠΥ ζήτησε τη βοήθεια ιδιωτικών ιατρών, κυρίως πνευμονολόγων και παθολόγων, οι οποίοι καλούνται να παραγγείλουν κατάσταση για να καλύψουν συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.

Καθώς η αύξηση των περιπτώσεων τις τελευταίες ημέρες μετατρέπεται στο άμεσο μέλλον της εισαγωγής στο νοσοκομείο, όλοι συνειδητοποιούμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα ανεπιτυχές σενάριο. Οι επόμενες μέρες είναι υπέροχες κρίσιμοςΓια να ανταποκριθούν τα νοσοκομεία, πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, για να μειώσουμε τη συχνότητα εμφάνισης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

Γι ‘αυτό καλώ όλους τους πολίτες να είναι ειδικοί προσεκτικόςΣκεφτείτε την προσωπική υγιεινή, μειώστε την επαφή για να σταματήσετε την εξάπλωση του ιού.

Η ευφορία για την έναρξη ενός εμβολίου είναι κατανοητή, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα είναι δυνατός σε λίγες εβδομάδες և μήνες, οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να επαγρυπνούμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Εν κατακλείδι, καλώ τους πολίτες να συνεχίσουν το έργο τους προληπτικός έλεγχος με ταχεία δοκιμή αντιγόνων χρησιμοποιώντας μια δωρεάν δοκιμή που προσφέρει το Υπουργείο Υγείας σε διάφορα σημεία δειγματοληψίας σε όλες τις πόλεις. Η έγκαιρη ανίχνευση και άμεση απομόνωση είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

A SO BYUR: philenews

,Source