“Η ατζέντα των πολιτών δεν είναι εκλογές, είναι μια διαβίωση”

Αναπληρωτής Λαϊκού Κόμματος (HP) που συμμετείχε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα και αξιολόγησε τις σημαντικές εξελίξεις της ημερήσιας διάταξης Kudret OzersayΔήλωσε ότι, ως Λαϊκό Κόμμα, το βρίσκουν σωστό να ενεργεί σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον και ότι κανείς δεν θα ξεφύγει από τις εκλογές, αλλά είναι ζητήματα προτεραιότητας.

Ο Özersay χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η αξιολόγηση πρέπει να γίνει. τι είναι προς το δημόσιο συμφέρον; Κάνουμε αυτήν την ερώτηση στους εαυτούς μας; Δεν είναι σωστό τα μέρη να προσεγγίζουν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα. Υπάρχουν εκλογές στη δημόσια ατζέντα; Η ατζέντα των ανθρώπων δεν είναι επιλογή, αλλά η διαβίωση. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τη ζωή τους, έχουν ανησυχίες για την υγεία τους. Επειδή το σύστημα υγείας μας έχει αρχίσει να κουράζεται. Ορισμένες υπηρεσίες υγείας άρχισαν να απενεργοποιούνται. Η πρώτη προτεραιότητα της κοινωνίας στη χώρα είναι το θέμα του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να έρθουν σε αυτήν τη χώρα και οι έμποροι να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται. Σήμερα, οι καταστηματάρχες στην Αμμόχωστο, τη Λευκωσία, το Lefke και το Güzelyurt δεν μετακινούν τα φύλλα τους. Πρώτα, αφήστε τους μαθητές να έρθουν, ας αναπνεύσουμε οικονομικά, ας δούμε μπροστά. Τι γίνεται με τον προγραμματισμό υγείας; Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός; Ο προϋπολογισμός δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα υπάρξουν μελέτες προϋπολογισμού και μελέτες επιτροπών. Ο προϋπολογισμός θα περάσει από τη Γενική Συνέλευση και θα γίνουν τα απαραίτητα πράγματα. Ο ελάχιστος μισθός δεν έχει ακόμη καθοριστεί σε αυτήν τη χώρα, περιμένουν υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα. Ο πολίτης υποβάλλει επίσης ερωτήσεις σχετικά με τον νόμο για την ψηφοφορία των εκλογών. Υπάρχει δήλωση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Λέει ότι αν η κάλπη πάει στις κάλπες με το ίδιο εκλογικό σύστημα, θα είναι δύσκολο να μετρηθεί. Ο νόμος πρέπει επίσης να αλλάξει πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. “

“Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΤΗ.”

Πρωθυπουργός Έρσαν ΣανέρΔεν είναι προς την αντιπολίτευση. Ο Özersay, ο οποίος είπε στα μέλη του κόμματός του και στους συνεργάτες του συνασπισμού ότι έκανε μια πρόωρη εκλογική κίνηση ως υπόλοιπο, είπε: «Αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε με έναν πρόχειρο τρόπο ως το Λαϊκό Κόμμα όταν ιδρύθηκε η κυβέρνηση. Επομένως, υπενθύμισε ότι είπαν, «Δεν θα διαρκέσει πολύ» και πρόσθεσε:

«Η κάρτα των πρώτων εκλογών δεν είναι μια κάρτα που άνοιξε, ώστε η κυβέρνηση να μην μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα της χώρας. Η ερώτηση είναι; Θα τιμωρήσετε τους πολίτες λέγοντας πρόωρες εκλογές επειδή δεν διεκδικήσατε τον δικό σας υποψήφιο; Θα ζητήσετε από τον πολίτη να πληρώσει το λογαριασμό; Όταν είπε ότι περισσότερα από 10 άτομα δεν θα συναντηθούν σε ένα σπίτι λόγω των επιδημικών συνθηκών. Κατά το κλείσιμο χώρων όπως ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ, ενώ το ανώτατο συμβούλιο λαμβάνει μέτρα, πώς θα λέγατε ότι αυτά τα έργα πρέπει να γίνουν χωρίς εμβολιασμό; Στην HP, το λέμε ότι δεν είναι πολιτικά υπεύθυνο. Η κυβέρνηση ήταν ήδη η εκλογική κυβέρνηση, αλλά πρώτα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αυτά τα γεγονότα μας δείχνουν ότι; Η ζωή της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει αντίστοιχο στην κοινωνία και στα κόμματα που ιδρύουν τον συνασπισμό, είναι επίσης σύντομη.

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΛΑΙΣΙΑΣ”

Αναπληρωτής HP Kudret OzersayΔήλωσε ότι εάν η τρέχουσα κυβέρνηση αποτύχει να συνεχίσει, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια συναίνεση κυβέρνηση που θα είναι ευρείας βάσης και θα έχει αντίστοιχο στην κοινωνία.

Ο Özersay είπε, «Εάν δημιουργηθεί μια ευρεία ομοφωνία κυβέρνηση, οι απαραίτητες νομικές αλλαγές, ο ελάχιστος μισθός και το ζήτημα του προϋπολογισμού θα επιλυθούν, το ζήτημα του εμβολιασμού θα γίνει επίσης σαφές, η κοινωνία θα χαλαρώσει λίγο και θα δει το μέλλον. Οι εκλογές πραγματοποιούνται μετά από αυτό. Αυτό είναι προς όφελος της χώρας. Κατά τη λήψη αποφάσεων, είναι απαραίτητο να ενεργείς σύμφωνα με το όφελος της κοινωνίας, όχι εσωτερικές μάχες και προσωπικές συγκρούσεις ».

.Source