Η αυξανόμενη ισλαμοφοβία στην Ευρώπη ανοίγει την πόρτα σε περιορισμούς στη λατρεία

Ο Nuri Ünal, πρόεδρος του τουρκικού θρησκευτικού ιδρύματος-Sen, επεσήμανε ότι ένας προγραμματισμένος και συστηματικός αντι-ισλαμισμός διεξάγεται στην Ευρώπη, ειδικά στη Γαλλία και τη Γερμανία, και τόνισε ότι οι διακρίσεις απέναντι στους μουσουλμάνους είναι απαράδεκτες.

Αντιδρώντας στην αυξανόμενη εχθρότητα της Ευρώπης απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ μέρα με τη μέρα, ο Πρόεδρος του Τουρκικού Θρησκευτικού Ιδρύματος Nuri Ünal δήλωσε ότι ο αυξανόμενος αντι-ισλαμισμός σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει πλέον φτάσει σε ανησυχητικό επίπεδο και ότι αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη.

Υπογραμμίζοντας ότι με την αύξηση των ρατσιστικών και αντι-Ισλαμικών πολιτικών στην Ευρώπη, οι Μουσουλμάνοι έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή ζωή και είπε, “Στις ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά στη Γαλλία, η Ισλαμοφοβία και η Ισλαμοφοβία συνεχίζονται χωρίς επιβράδυνση. Γαλλία και άλλα ευρωπαϊκά Οι διαχειριστές χωρών και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί ως προς αυτό, να είναι ανεκτικοί από τους ανθρώπους που ζουν εκεί, να είναι ανεκτικοί στους μουσουλμάνους και να υιοθετούν νόμους που ικανοποιούν τις ανάγκες των μουσουλμάνων. ” είπε.

“Ο Macron σχεδίασε πρόσφατα ένα σοβαρό προφίλ της ισλαμοφοβίας”,

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Ünal είπε, “Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ευρώπη είναι δικοί τους πολίτες, δηλαδή πολίτες αυτής της χώρας … άνθρωποι που συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της χώρας. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι είναι μουσουλμάνοι, Ακόμα κι αν είναι πολίτες της Γαλλίας και της Αγγλίας. Ειδικά ο Macron σχεδιάζει πρόσφατα ένα σοβαρό προφίλ της ισλαμοφοβίας. Πρόσφατα, ένα νομοσχέδιο γνωστό ως αυτονομιστικός νόμος συζητήθηκε στη Γερουσία. Φανταστείτε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια επιδημία τώρα, οι άνθρωποι αγωνίζονται να αποτρέψτε τη λατρεία μουσουλμάνων που έχουν πέσει στη ζωή τους ενώ ο Macron έχει παραιτηθεί. Τα πανεπιστήμια είναι ήδη κλειστά σχεδόν σε όλο τον κόσμο. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

“Τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δύση είναι μόνο για τον εαυτό τους, ο πολιτισμός μόνο για τον εαυτό τους …”

Δηλώνοντας ότι η ισλαμοφοβία αυξάνεται μέρα με τη μέρα στη Γαλλία, ο Ünal είπε:

Όπως μπορούμε να δούμε από τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μόνη ανησυχία των μαθητών που είναι εκεί τώρα είναι η καταβολή επιδομάτων, τα τέλη γευμάτων, η διαμονή / η διαμονή … Έτσι προσωπικά προβλήματα. Δεν είναι πραγματικά κατανοητό ότι αφήνετε όλα αυτά και θεσπίζετε ένα τέτοιο σχέδιο νόμου μόνο για τους μουσουλμάνους. Ως εκ τούτου, ως τουρκικό θρησκευτικό ίδρυμα Sen, η έκκλησή μας είναι: Προέρχεται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά από τον Macron. Επειδή σκέφτονται τον εαυτό τους ως πολιτισμένο και δηλώνουν ότι ζουν τη δημοκρατία με τον καλύτερο τρόπο και ενεργούν ως εκπρόσωπος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μόνο για τον εαυτό τους, ο πολιτισμός είναι μόνο για τον εαυτό τους… Για αυτόν τον λόγο, η έκκλησή μας είναι. Είναι ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες δημιουργούν ένα έδαφος στο οποίο οι πολίτες τους μπορούν πραγματικά να ασκήσουν το δικαίωμα λατρείας τους. Ειδικά, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι εγκαταλείπουν τη στάση τους απέναντι στους μουσουλμάνους.

“Αυτό που πρέπει να κάνουν οι Μουσουλμάνοι είναι να δράσουν μαζί”

Τονίζοντας ότι οι Δυτικές χώρες θα θεσπίσουν νόμους σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα, να υιοθετήσουν νόμους σύμφωνα με την κατανόηση και τη διαχείριση τους, ο Ünal είπε:

“Ωστόσο, υπάρχουν δύο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουν οι Μουσουλμάνοι εδώ. Το πρώτο είναι τα καθήκοντα των μουσουλμάνων που ζουν σε αυτές τις χώρες και το δεύτερο είναι τα καθήκοντα των ισλαμικών χωρών που έχουν σχέσεις με αυτές τις χώρες. Παρόλο που λειτουργούν ΜΚΟ Σε διαφορετικούς τομείς, αυτό που διακυβεύεται είναι η ύπαρξη μουσουλμάνων. Πρέπει να παίξουν λίγο περισσότερο ρόλο εδώ. Πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να σταματήσουν τις διώξεις των μουσουλμάνων και τις επιθέσεις σε τζαμιά στη Γαλλία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόσφατα καίνε τζαμιά και πάλι, βάζοντας κεφάλια χοίρων στις πόρτες των τζαμιών. Είχαμε μια εκδήλωση στο μυαλό σας. Σχεδιάζουν σταυρούς στα τζαμιά. Καταστρέφουν τα τζαμιά μας με φασιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις. Ενοχλούν τους θρησκευτικούς μας υπαλλήλους. Για αυτόν τον λόγο, καλούμε τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών να ενεργήσουν συνειδητά. “

İLKHA

Source