Η αύξηση του χρέους του μη χρηματοπιστωτικού τομέα της Ινδίας παραμένει συγκρατημένη στο 2ο τρίμηνο 21, λέει η έκθεση

Νέο Δελχί, μη χρηματοοικονομικός τομέας της Ινδίας αύξηση του χρέους παρέμεινε συγκρατημένος το 2ο QFY21 παρά την οικονομική αναστάτωση που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19, Motilal Oswal είπε σε μια έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση Ecoscope, λόγω της πανδημίας και της επακόλουθης κατάρρευσης της οικονομικής δραστηριότητας, ήταν αναπόφευκτη η αύξηση του λόγου χρέους προς το ΑΕΠ μεταξύ των εθνών.

Ωστόσο, μια σύγκριση μεταξύ της Ινδίας και άλλων μεγάλων εθνών έδειξε ότι όχι μόνο ο λόγος χρέους προς το ΑΕγχΠ NFS στην Ινδία ήταν χαμηλότερος σε σύγκριση με άλλες οικονομίες, αλλά χρέος Η ανάπτυξη ήταν ελαφρώς καλύτερη από ό, τι τα προηγούμενα τρίμηνα.

Κατά συνέπεια, το χρέος NFS της Ινδίας αυξήθηκε στο 174,4% του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο 21 από 15,4% στο τέλος του 2019, ένα άλμα 20 εκατοστιαίων μονάδων (σελ.).

Αντίθετα, αυξήθηκε κατά 33% του ΑΕΠ στις ΗΠΑ, 32% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 36 pp στην Ιαπωνία και 25 pp στην Κίνα.

“Η συμβολή της αύξησης του χρέους της NFS στην αύξηση του λόγου χρέους προς το ΑΕΠ της NFS στην Ινδία ήταν η χαμηλότερη το 3QCY20.”

Διαφήμιση


Σύμφωνα με την έκθεση, η αύξηση του χρέους του NFS στο 2QFY21 (ή 3QCY20) σε σύγκριση με τις ιστορικές τάσεις στην οικονομία έδειξε ότι η απόδοση της Ινδίας ήταν καλύτερη από άλλα έθνη.

“Η αύξηση του χρέους NFS της Ινδίας κατά 10,5% YoY το 3QCY20 ήταν η υψηλότερη στα πέντε τρίμηνα και οριακά καλύτερη από το ρεκόρ χαμηλής αύξησης του 8,2% το 4QFY20.”

“Η αύξηση 11,5% YoY στο χρέος NFS των ΗΠΑ ήταν κοντά στο υψηλότερο των 15 ετών και υπερδιπλασίασε τη μέση αύξηση του 5% τα τελευταία χρόνια.”

Στην Ιαπωνία, η έκθεση ανέφερε ότι το χρέος NFS αυξήθηκε μόνο 5,4% YoY το 3QCY20, σηματοδότησε την υψηλότερη ανάπτυξη που παρατηρήθηκε σε 24 χρόνια. Στην Κίνα, διαμορφώθηκε στο 13,1% το 3QCY20, υψηλό τριών ετών.

“Η οριακή αύξηση του χρέους NFS της Ινδίας, έναντι άλλων μεγάλων εθνών, μπορεί να οφείλεται στην καθυστερημένη ανταπόκριση της κυβέρνησης από την ανακοίνωση του καθεστώτος εγγύησης πιστώσεων από την κυβέρνηση της Ινδίας στα μέσα Μαΐου20, ενώ εφαρμόστηκε πολύ νωρίτερα (Μαρ-Απρ 20) σε άλλα έθνη. ”

“Ωστόσο, το χλιαρό GNF Η ανάπτυξη στο 2QFY21 επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα δεν απέδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά την ενίσχυση της πιστωτικής αύξησης στη χώρα. Νωρίτερα υποστηρίξαμε ότι το Covid-19 μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των νοικοκυριών στην Ινδία. Συνδυάστε το με την υποτονική αύξηση του χρέους, μια ισχυρή αναζωογόνηση φαίνεται εξαιρετικά φιλόδοξη. ”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Από την Amazon που αγοράζει την Κύπρο έως τη Γερμανία που διασώζει τη Γαλλία – εδώ είναι δέκα από τις πιο «εξωφρενικές» προβλέψεις για το 2021
Το edtech της Ινδίας σε διαγράμματα – Πώς η μετάβαση στην διαδικτυακή μάθηση σήμαινε χρήματα, αποτίμηση και χρήστες για τους χρήστες του BYJU’S, Unacademy και άλλων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Το σχέδιο της Kia Motors 2021 περιλαμβάνει 11 εκτοξεύσεις ηλεκτρικών οχημάτων but— αλλά η Ινδία μπορεί να χρειαστεί να περιμένει περισσότερο

.Source