Η αύξηση των μέτρων Covid-19 είναι στην ημερήσια διάταξη λόγω της αύξησης των περιπτώσεων στη Νότια Κύπρο – BRTK

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού του Covid-19 στη Νότια Κύπρο, η εκ νέου ενίσχυση των μέτρων περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη… Μια έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις.

Η εφημερίδα Alithia δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τις παρεμβαίνουσες αρχές σε έκτακτη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο χθες για να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση, καθώς οι υποθέσεις έχουν φτάσει τα 800s τις τελευταίες ημέρες και ότι οι αρχές θα πρέπει να λάβουν δραστικά μέτρα εάν οι περιπτώσεις είναι τόσο υψηλές τις επόμενες μέρες. Έγραψε ότι υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Κυριάκος Κούσιος, μιλώντας αρνητικά για την προσδοκία χαλάρωσης των μέτρων πριν από το Πάσχα, δήλωσε ότι όλες οι ηλικιακές ομάδες επηρεάστηκαν αρνητικά, ειδικά λόγω της παρουσίας της βρετανικής μετάλλαξης και ότι το σύστημα υγείας αντιμετώπιζε επίσης δυσκολίες.

Στις ειδήσεις, σημειώθηκε ότι οι μονάδες υγείας ανησυχούσαν επίσης και έψαχναν κρεβάτια σε ιδιωτικά νοσοκομεία για να αποτρέψουν την κατάρρευση του συστήματος υγείας.

ΝΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Από την άλλη μεριά, η εφημερίδα Πολίτης έγραψε ότι η επιδημιολογική εικόνα στη Νότια Κύπρο επιδεινώνεται και είναι πιθανό ένα νέο κλείσιμο.

Η εφημερίδα δήλωσε ότι τα νοσοκομεία ήταν ανησυχητικά και ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας έφτασε τους 70. Σημείωσε ότι 271 ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία με Covid-19 και 68 από αυτούς ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Κοιτάζοντας το πρόγραμμα εμβολιασμού, αναφέρθηκε στις ειδήσεις ότι άνοιξαν ραντεβού για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 51-52.

Η εφημερίδα Fileleftheros έγραψε επίσης ότι 80 θετικές περιπτώσεις εντοπίστηκαν σε 3 ημέρες στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία.

Source