Η αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού συνεχίζεται στην Ισπανία

Νέος τύπος ενημερώθηκε από το ισπανικό Υπουργείο Υγείας σήμερα μετά τις 16 Απριλίου Κορωνοϊός Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων που εντοπίστηκαν σε κάθε 100 χιλιάδες άτομα σε ολόκληρη τη χώρα συνεχίστηκε, από 212 πριν από τρεις ημέρες σε 230 σήμερα (πάνω από 250 ορίζονται ως εξαιρετικά επικίνδυνες περιοχές).

Εκτός από τις πόλεις της Θέουτα και Μελίλια, οι αυτόνομες διοικήσεις των Βάσκων, της Ναβάρα και της Μαδρίτης συνέχισαν να ξεχωρίζουν ως οι περιοχές όπου η επιδημία ήταν πιο έντονη.

Με αύξηση 121 που καταγράφηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες στη χώρα, η συνολική απώλεια ζωής έφτασε τις 77 χιλιάδες 102 και ο αριθμός των περιπτώσεων έφτασε τα 3 εκατομμύρια 428 χιλιάδες 354.

Το υπουργείο είναι σήμερα 10 χιλιάδες 447 Κορωνοϊός εξήγησε ότι ο ασθενής του υποβλήθηκε σε θεραπεία σε νοσοκομεία και 2.000 276 από αυτούς βρίσκονταν σε εντατική περίθαλψη.

Το ποσοστό πληρότητας στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι περίπου 40% στις αυτόνομες διοικήσεις της Μαδρίτης, της Καταλονίας και της Ρίοια.

Στην Ισπανία, η οποία εφαρμόζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης (OHAL) σε ολόκληρη τη χώρα από τις 25 Οκτωβρίου λόγω της επιδημίας, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η περιφερειακή καραντίνα, η απαγόρευση του θερμοκηπίου και οι περιορισμοί ελεύθερης κυκλοφορίας μεταξύ αυτόνομων διοικήσεων συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗΣ

αφ ‘ετέρου ΚορωνοϊόςΈχει αναφερθεί ότι η διαδικασία εμβολιασμού συνολικά 3 εκατομμύρια 411 χιλιάδες 914 άτομα, που αντιστοιχούν στο 7,2% του πληθυσμού στην Ισπανία, έχει ολοκληρωθεί και ο αριθμός εκείνων που έχουν την πρώτη δόση εμβολίου στη χώρα έχει φτάσει 9,5 εκατομμύρια.

Ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει τον στόχο του εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως τα τέλη Αυγούστου, το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού πρέπει να αυξηθεί κατά 2,5 φορές.

.Source