Η αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊών στο Ιράν επαναφέρει τους περιορισμούς

Ο αριθμός των περιπτώσεων, που ήταν 7.540 στις 20 Μαρτίου πριν από το Φεστιβάλ Nevruz, το οποίο γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου στο Ιράν, καταγράφηκε σήμερα 19 χιλιάδες 666, ενώ η απώλεια ζωής σε 75 αυξήθηκε σε 193.

Ενώ ο αριθμός των πόλεων στην «κόκκινη» κατηγορία, που προσδιορίστηκε ως υψηλού κινδύνου σε ολόκληρη τη χώρα πριν από το Φεστιβάλ Nevruz, ήταν 9, αυξήθηκε σε 257 χθες και ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του 4ου κύματος της επιδημίας στη χώρα του.

Από σήμερα, οι χώροι εργασίας εκτός των αρτοποιείων, των αγορών, των κρεοπωλείων, των νοσοκομείων, των φαρμακείων και των απαραίτητων επιχειρήσεων θα παραμείνουν κλειστές για 10 ημέρες στο πλαίσιο των περιορισμών που πρέπει να εφαρμόζονται στις πόλεις της κόκκινης κατηγορίας που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα εστιατόρια θα είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες σε πακέτο.

Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από πόλεις στην κόκκινη κατηγορία στο πλαίσιο των περιορισμών. Εάν τα οχήματα ταξιδεύουν από την πόλη όπου οι πινακίδες συνδέονται με μια πόλη στην κόκκινη κατηγορία, θα επιβληθεί πρόστιμο.

Από την άλλη πλευρά, η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων μεταξύ 22:00 το απόγευμα και 04:00 το πρωί θα συνεχιστεί επίσης. Τα οχήματα που παραβιάζουν την απαγόρευση θα επιβληθούν και πάλι πρόστιμο 1 εκατομμύριο τμήματα (300 τουρκικές λίρες).

Την πρώτη ημέρα των περιορισμών, διαπιστώθηκε ότι τα καταστήματα στο Μεγάλο Παζάρι της Τεχεράνης, μια από τις ζωές του εμπορίου στην πρωτεύουσα, έκλεισαν. Εκτός από το Μεγάλο Παζάρι, άλλα παζάρια στην πρωτεύουσα έκλεισαν επίσης τα παραθυρόφυλλα, ενώ η κίνηση στους δρόμους επέστησε την προσοχή στη μείωση σε σύγκριση με τις κανονικές ώρες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΕΒΡΟΥΖ

Ο υπουργός Υγείας Said Nemeki δήλωσε ότι τα ταξίδια στο Φεστιβάλ Nevruz και οι μεγάλες ουρές για την αγορά φτηνών κοτόπουλων προκάλεσαν αύξηση των περιπτώσεων, ενώ οι καταστηματάρχες της Τεχεράνης αντέδρασαν στο γεγονός ότι οι περιορισμοί δεν είχαν ληφθεί πριν από το Φεστιβάλ Nevruz.

Ο Selim Haydari, ο οποίος εργάζεται ως έμπορος στο Μεγάλο Παζάρι της Τεχεράνης, δήλωσε στο Anadolu Agency (AA) ότι οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και ότι έρχονται αντιμέτωποι με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους.

“Το απελευθέρωσαν στη γιορτή, οι άνθρωποι πήγαν ταξίδια. Δεν ήταν πρόβλημα. Τώρα επιβάλλουν και πάλι περιορισμούς. Γιατί δεν εμπόδισαν τα ταξίδια στις διακοπές;” Ο Πρόεδρος είπε, “Μπορείτε να πάτε ελεύθερα”. συνέχισε το ταξίδι και υπήρξε πυκνότητα σε όλες τις πόλεις. “

Υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να εφαρμόσει τους περιορισμούς στο παρελθόν, ο Haydari είπε, “Οι περιορισμοί εφαρμόζονται στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος, δεν έχει καμία σχέση με το κοινό. Εάν ήθελαν να ελέγξουν τις υποθέσεις, θα έπρεπε να το είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της γιορτή, όχι τώρα. Θα επέβαλλαν επίσης την απαγόρευση στο Nevruz, όπως έκαναν και την Ημέρα της Φύσης. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ένας άλλος έμπορος, ο Mesud Peyman, επέκρινε ότι οι περιορισμοί δεν εφαρμόστηκαν εγκαίρως και δεν καλύπτουν τους κρατικούς θεσμούς και εξέφρασε τις απόψεις του ως εξής:

“Οι περιορισμοί εφαρμόζονται μόνο στο κοινό. Απλώς εμποδίζουν τους ανθρώπους να κάνουν επιχειρήσεις. Οι τράπεζες είναι ανοιχτές, αλλά οι αγορές είναι κλειστές. Όλα τα ιδρύματα που είναι συνδεδεμένα με το κράτος είναι ανοιχτά. Βαριά αγαθά τοποθετούνται στους ώμους των εμπόρων που διαπραγματεύονται αγορά. Εφαρμόζονται περιορισμοί, αλλά υπάρχουν ουρές κρέατος, κοτόπουλου και λίπους στη χώρα. “Τα ιδρύματα είναι ανοιχτά, η πόρτα εισοδήματος των κανονικών ανθρώπων είναι κλειστή μόνο.”

19 χιλιάδες 666 νέες υποθέσεις εντοπίστηκαν σήμερα στο Ιράν και ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε σε 2 εκατομμύρια 49 χιλιάδες 78. Η απώλεια ζωής αυξήθηκε κατά 193 σε 64 χιλιάδες 232.

Ενώ 4.000 329 από τους ασθενείς που έπιασαν το Kovid-19 υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ο αριθμός εκείνων που έχουν αναρρώσει από την αρχή της επιδημίας έφτασε τα 1 εκατομμύρια 702 χιλιάδες 62.

Ο συνολικός αριθμός δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα με πληθυσμό περίπου 83 εκατομμυρίων αυξήθηκε σε 13 εκατομμύρια 577 χιλιάδες 57.

.Source