Η αύξηση των περιπτώσεων συνεχίζεται στην TRNC – Παγκόσμια νέα της τελευταίας στιγμής

Στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), ο αριθμός των περιπτώσεων συνεχίζει να αυξάνεται στο ξέσπασμα του ιού κορώνας. Ο υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ Αλί Πίλι ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.000 103 και ότι εντοπίστηκαν συνολικά 50 νέες περιπτώσεις, 32 από τις οποίες ήταν τοπικές και 41 άτομα απελάθηκαν. Ο υπουργός Πίλι σημείωσε ότι 1 άτομο ήρθε στη χώρα αεροπορικώς, και 17 άτομα ήρθαν σε επαφή με προηγούμενες περιπτώσεις που είχαν εντοπιστεί και ήταν υπό παρακολούθηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην ΤΔΒΚ ανήλθε σε 2.000 884, 16 άτομα πέθαναν λόγω του Covid-19 από την αρχή της επιδημίας. 11 από τις υποθέσεις βρίσκονται στην πρωτεύουσα Λευκωσία, 26 στην Κερύνεια, 3 στην Αμμόχωστο, 6 στην Güzelyurt και 3 στην Περιφέρεια Iskele.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Στη δήλωση του Υπουργείου Υγείας, ανακοινώθηκε ότι έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο εμβολιασμού τριών σταδίων και είπε: «Ο πρωταρχικός μας στόχος στη δημιουργία αυτού του σχεδίου είναι να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες που θα επηρεαστούν σοβαρά από την ασθένεια και για τη μείωση των θανάτων λόγω της ασθένειας. Ένας άλλος στόχος είναι να ενσταλάξουν τις επαγγελματικές ομάδες σε κρίσιμες θέσεις εργασίας για τη βιώσιμη συνέχεια της κοινωνικής ζωής. Στόχος μας για τη δημιουργία μιας ουσιαστικής προστασίας στην κοινωνία και για την υγεία των ανθρώπων μας είναι ο εμβολιασμός 300 χιλιάδων ανθρώπων έως το τέλος Μαρτίου, εάν φτάσουμε στο εμβόλιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο εφαρμογής του εμβολίου, ανακοινώθηκε ότι το πρώτο στάδιο θα περιλαμβάνει επαγγελματίες υγείας και άτομα άνω των 65 ετών και με χρόνιες ασθένειες. Στο δεύτερο στάδιο, αναφέρθηκε ότι θα εμβολιαστούν άτομα που βρίσκονται σε κακή κοινωνικοοικονομική θέση, όσοι εργάζονται σε εγκαταστάσεις φροντίδας και πολίτες ηλικίας 50-64 ετών που δεν έχουν χρόνιες ασθένειες. Στην τελευταία φάση του προγράμματος εμβολιασμού, αναφέρθηκε ότι θα εμβολιαστούν υγιείς ενήλικες ηλικίας 18-50 ετών.

Από την άλλη πλευρά, η δήλωση που έκανε χθες από το Υπουργείο Υγείας, μαζί με τα αποτελέσματα της ανάλυσης μετάλλαξης του ιού Covidien-19 από την Τουρκία, η ΤΔΒΚ ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε ιός παραλλαγής Covidien-19 στη Βρετανία. (İHA)

Μπορεί να σας ενδιαφέρειΗ άρρωστη μητέρα του ιού Corona γέννησε δίδυμα μωράΗ άρρωστη μητέρα του ιού Corona γέννησε δίδυμα μωρά

Μπορεί να σας ενδιαφέρειΗ τρέχουσα περίπτωση και ο αριθμός των θανάτων έχουν ανακοινωθεί!  Εδώ είναι ο πίνακας κορώνας της 9ης ΦεβρουαρίουΗ τρέχουσα περίπτωση και ο αριθμός των θανάτων έχουν ανακοινωθεί! Εδώ είναι ο πίνακας κορώνας της 9ης Φεβρουαρίου

.Source