Η αύξηση των περιπτώσεων Corona στο Kktc έλαβε μια δεύτερη απόφαση κλεισίματος

Αποφάσισε να κλείσει για δεύτερη φορά στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (TRNC) λόγω περιπτώσεων ιών κορώνας.

Η Ανώτατη Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας των Μεταδοτικών Νόσων της ΤΔΒΚ αποφάσισε να κλείσει για δεύτερη φορά λόγω της αύξησης των τοπικών υποθέσεων. Η επιτροπή συγκλήθηκε ξανά το απόγευμα και ανακοίνωσε ότι έλαβε ξαφνική απόφαση να κλείσει, η οποία θα εφαρμοστεί μεταξύ 18-31 Ιανουαρίου.

Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Hamza Ersan Saner, ο οποίος έκανε δήλωση στον Τύπο μετά τη σημερινή συνάντηση, η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων ανακοίνωσε στον Τύπο ότι αποφάσισε να κλείσει.

Στη συνεδρίαση της τελευταίας στιγμής του Ανώτατου Συμβουλίου για τις μεταδοτικές ασθένειες της ΤΔΒΚ, αποφασίστηκε να κλείσουν όλες οι δραστηριότητες, συναντήσεις, καφετέριες, εστιατόρια και χώροι ψυχαγωγίας, ειδικά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στη γραπτή δήλωση του Υπουργείου Υγείας της ΤΔΒΚ, “Οι αποφάσεις που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή των Λοιμωδών Νοσημάτων συγκεντρώθηκαν βάσει του Νόμου 45/2018 για τις μολυσματικές ασθένειες, την έναρξη αιτήσεων εμβολιασμού στη χώρα μας ταυτόχρονα με ολόκληρο τον κόσμο, τη μείωση του αριθμού μόλυνσης στη χώρα μας και τον εμβολιασμό και τη μόλυνση και αντισώματα από την 1η Απριλίου 2021. Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του αριθμού των τοπικών περιπτώσεων στη χώρα μας, προκειμένου να διασφαλιστεί η είσοδος των παραγωγών στη χώρα μας χωρίς περιορισμούς και να καταστεί δυνατή η παροχή όλων των υπηρεσιών που έχουν σταματήσει ή / και μειωθεί στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν, Infectious Diseases Upper Η επιτροπή αποφάσισε να καταστήσει αυστηρότερες τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Στη δήλωση, “Λόγω της αύξησης του αριθμού των τοπικών υποθέσεων στη χώρα μας και της μείωσης του αριθμού των τοπικών περιπτώσεων μόλυνσης παρά όλες τις προφυλάξεις που έχουν ληφθεί προηγουμένως, κατέστη αναγκαία η λήψη μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Δημόσια αστυνομία, πυροσβεστική υπηρεσία, υγεία, πολιτική αεροπορία, ηλεκτρικός οργανισμός, δήμοι, Υπουργείο Οικονομικών, Κρίθηκε σκόπιμο για τους δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται στο Τελωνείο και το Γραφείο Rusümat να συνεχίσουν τις υπηρεσίες τους. Αποφασίστηκε η αναστολή δημόσιων υπαλλήλων που εργάζονται εκτός των καθορισμένων ιδρυμάτων από τις 00:01 ώρες στις 18 Ιανουαρίου 2021 έως τις 23:59 ώρες στις 31 Ιανουαρίου 2021. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα τμήματα που κρίνονται απαραίτητα από τα υπουργεία μπορούν να κληθούν να εκτελέσουν βασικές υπηρεσίες με ελάχιστο προσωπικό μετά από πρόσκληση των εκφράσεων των εποπτών υπακοής.

Απαγορεύεται το πικνίκ

Στον ιδιωτικό τομέα Επιχειρήσεις που παράγουν υπηρεσίες στο πλαίσιο της κάλυψης βασικών αναγκών, όπως φαρμακεία, βενζινάδικα, αρτοποιεία και αγορές, χώρους ψυχαγωγίας, κινηματογράφοι, μπαρ, καφετέριες, καφετέριες, χώροι για πικνίκ και συλλογικές εκδηλώσεις, αθλητικές αίθουσες, γήπεδα, αίθουσες γάμου, εκτός από τους κατόχους καρτών με κίτρινα δελτία τύπου, Πολλές επιχειρήσεις και δραστηριότητες όπως γενέθλια, μαζικές προσευχές, θρησκευτικά πανηγύρια, νυχτερινά κέντρα και καζίνο θα είναι κλειστά από τις 18 Ιανουαρίου 2021 έως τις 23:59 στις 31 Ιανουαρίου 2021.

Πηγαίνοντας στους δρόμους με ειδική άδεια

Αποφασίστηκε να σταματήσει κάθε αθλητική προπόνηση και διαγωνισμοί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Τα άτομα που ήθελαν να βγουν στους δρόμους για υποχρεωτικούς λόγους υποχρεώθηκαν να λάβουν ειδική άδεια από την Αστυνομία και την Επαρχιακή Διοίκηση.

Κρίθηκε σκόπιμο για τους ασθενείς που κατοικούσαν στη Βόρεια Κύπρο και λάμβαναν ρουτίνα θεραπεία / θεραπείες στη Νότια Κύπρο να μετακινηθούν στη Νότια Κύπρο χωρίς καθημερινή καραντίνα για να αποφευχθεί η θυματοποίηση και να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Ο ασθενής και ο συνοδός του (εάν είναι απαραίτητο) που θα μεταφερθούν για λόγους υγείας θα πρέπει να υποβάλουν τα αρνητικά αποτελέσματα της εξέτασης PCR που έγιναν τις τελευταίες 3 ημέρες κατά την άφιξη. Επιπλέον, οι ασθενείς και οι σύντροφοι που επιστρέφουν στην ΤΔΒΚ μετά τη θεραπεία θα πρέπει να κάνουν ξανά δοκιμές PCR την έβδομη και τη δέκατη τέταρτη ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα και να αναφέρουν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο μας.

Αποφασίστηκε ότι το πέρασμα των ανθρώπων που κατοικούν στο Βορρά και εργάζονται στη Νότια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 στις 23:59. Αποφασίστηκε ότι η διέλευση ατόμων που κατοικούν στο Νότο και εργάζονται στη Βόρεια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 στις 23:59.

Κρίθηκε σκόπιμο τα περάσματα των μαθητών και των γονέων τους που ζουν στο Βορρά και σπουδάζουν στη Νότια Κύπρο να υπόκεινται σε καραντίνα έως τις 23:59 στις 31 Ιανουαρίου 2021.

Κρίθηκε σκόπιμο τα περάσματα των μαθητών και των γονέων τους που κατοικούν στο Νότο και σπουδάζουν στη Βόρεια Κύπρο να υπόκεινται σε καραντίνα έως τις 23:59 στις 31 Ιανουαρίου 2021.

Το διάλειμμα του εξαμήνου παρατείνεται

Ενώ το διάλειμμα του εξαμήνου σε όλα τα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία στην ΤΔΒΚ παρατείνεται έως τις 23:59 στις 31 Ιανουαρίου 2021,

τάξη, μελέτη, ιδιωτικά μαθήματα και δραστηριότητες μαθημάτων,

οι υπηρεσίες προσωπικής εκπαίδευσης στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διακόπηκαν έως τις 23:59 στις 31 Ιανουαρίου 2020

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επανεκτιμηθούν στις 23 Ιανουαρίου, με βάση την κατάσταση πανδημίας.

Source