Η βαριά ομίχλη γειώνει όλα τα αεροπλάνα στο Αεροδρόμιο Ben Gurion

Η έντονη ομίχλη που αναφέρθηκε σε τμήματα του Ισραήλ το πρωί της Δευτέρας γείωσε όλα τα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Ben Gurion για σχεδόν μιάμιση ώρα, προκαλώντας καθυστερήσεις.

Μεταξύ των πτήσεων που καθυστέρησαν λόγω της ομίχλης ήταν η πτήση της Arkia προς Eilat και μια πτήση El Al προς Ντουμπάι, ενώ μια πτήση φορτίου Αιθιοπίας που είχε προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο εκτράπηκε προς την πόλη της Λάρνακας στην Κύπρο.

Έντονη ομίχλη πάνω από το Τελ ΑβίβΈντονη ομίχλη πάνω από το Τελ Αβίβ

Τελ Αβίβ κάτω από την ομίχλη

(Φωτογραφία: Yossi Navi)

“Λόγω των τρεχουσών καιρικών συνθηκών στην περιοχή του Αεροδρομίου Ben Gurion, η οποία περιλαμβάνει έντονη ομίχλη και χαμηλή ορατότητα, το αεροδρόμιο είναι κλειστό για απογειώσεις και προσγειώσεις”, ανέφερε η Αρχή Αεροδρομίων σε δήλωση.

Η ομίχλη ήταν διαδεδομένη σε όλη τη χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες σταδιακά εξαφανίστηκε περίπου στις 10:30 π.μ.

Οι πτήσεις καθυστερούν στο δρομολογητήΟι πτήσεις καθυστερούν στο δρομολογητή

Μόλις ορατά αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Ben Gurion μέσα στην ομίχλη

Το φαινόμενο ήταν αποτέλεσμα υγρασίας στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας που διαπέρασε τον αέρα σε όλη την παράκτια πεδιάδα του Ισραήλ και το βορειοδυτικό Negev.

Ένα τέτοιο φαινόμενο εμφανίζεται συνήθως τους καλοκαιρινούς και τους εαρινούς μήνες. Και ενώ συμβαίνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι πολύ πιο δύσκολο για τους μετεωρολόγους να προβλέψουν αξιόπιστα.

Οι πτήσεις καθυστερούν στο δρομολογητήΟι πτήσεις καθυστερούν στο δρομολογητή

Κακή ορατότητα λόγω της ομίχλης

Μόλις εξαφανιστεί η ομίχλη, ο καιρός είναι ζεστός χωρίς διακοπές, με θερμοκρασίες έως 25 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Ενώ οι θερμοκρασίες αναμένεται να μειωθούν σημαντικά τη νύχτα, δεν αναμένεται βροχή αυτήν την εβδομάδα.

Οι θερμοκρασίες έχουν ως εξής: Ιερουσαλήμ 11-18, Τελ Αβίβ 12-22, Χάιφα 15-21, Τιβεριάς 14-24, Μπύρα Σεβά 10-25 και Ελάτ 14-27.

.Source