Η βασίλισσα Ελισάβετ κατέρρευσε κατά την κηδεία του … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Με δάκρυα στα μάτια της, με το κεφάλι της σεβασμό, η Βασίλισσα Ελισάβετ συνόδευσε τον σύζυγό της, τον Πρίγκιπα Φίλιππο, στο τελευταίο της ταξίδι από το Κάστρο του Γουίντσορ στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για την κηδεία του Αγίου Γεωργίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ L. ULI BINTEO. Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου ήταν καλυμμένο με την προσωπική του σημαία, όπως ένα σπαθί, ένα ναυτικό καπέλο και ένα στεφάνι, ενώ μεταφερόταν σε ένα σπιτικό Land Rover.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, που ήταν παντρεμένη με τον Πρίγκιπα Φίλιππο για 73 χρόνια, δεν μπόρεσε να κρύψει τα συναισθήματά της καθώς σκούπισε τα δάκρυά της στο αυτοκίνητο που την πήγε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Φτάνοντας στο μπροστινό μέρος της εκκλησίας, στάθηκε για μια στιγμή δίπλα στο φέρετρο του συζύγου της, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί στη μνήμη του δούκα.

Στη συνέχεια, η Αυτού Μεγαλειότητα ήταν ορατά συγκλονισμένη και μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι, όπου καθόταν με το κεφάλι του να κλίνει μπροστά.

Πίσω από το φέρετρο ήταν η βασιλική πομπή με επικεφαλής τον Πρίγκιπα Φίλιππο, τον Πρίγκιπα Τσαρλς – ο οποίος ήταν επίσης ενθουσιασμένος – την Πριγκίπισσα Άννα, τον Πρίγκιπα Ανδρέα και τον Πρίγκιπα Έντουαρντ Τα εγγόνια, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Χάρι: Γουίλιαμ, υποχώρησαν, παρόλο που ενώθηκαν από τον ξάδελφό τους, τον Πίτερ Φίλιπς.

Πηγή: iefimerida.gr

Source