Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι ο Τραμπ έκανε βέτο στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2021

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ επιβεβαίωσε εκ νέου το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2021, το οποίο άσκησε βέτο από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με περισσότερους από 2 στους 3.

Στην ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, 322 βουλευτές ψήφισαν ναι και 87 βουλευτές ψήφισαν όχι.

Ενώ η επόμενη διεύθυνση του νομοσχεδίου είναι η Γερουσία, αναμένεται να περάσει τουλάχιστον 2 από τις 3 πλειοψηφία, υπερβαίνοντας το δικαίωμα βέτο του Τραμπ.

Εάν το σχέδιο προϋπολογισμού άμυνας ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων περάσει και από τις δύο πτέρυγες του Κογκρέσου με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει νόμος και θα καταγραφεί ως το «πρώτο νομοσχέδιο που θα υπερβεί την εξουσία βέτο» στη θητεία του Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο Εθνικής Άμυνας για την Άμυνα (NDAA) ύψους 740 δισ. Δολαρίων που ψηφίστηκε στο Κογκρέσο στις αρχές Δεκεμβρίου στις 23 Δεκεμβρίου.

Όταν ο Τραμπ άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο, το επέκρινε για την αποτροπή της μείωσης του αριθμού των Αμερικανών στρατιωτών στη Γερμανία και την Κορέα, αποτυγχάνοντας να θεσπίσει κανονισμούς που θα επέτρεπαν στις εταιρείες κοινωνικών μέσων να θεωρηθούν νομικά πιο υπεύθυνες και αφαιρώντας τα ονόματα των διοικητών της εποχιακής εποχής.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Στην τελική μορφή του νομοσχεδίου, για το Υπουργείο Άμυνας (Πεντάγωνο), 635,5 δισεκατομμύρια δολάρια είναι ο βασικός προϋπολογισμός, 69 δισεκατομμύρια δολάρια είναι το “Εξωτερικό Πιθανό Ταμείο Επιχειρήσεων” γνωστό ως ταμείο πολέμου και 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια είναι έξοδα που σχετίζονται με την άμυνα εκτός της δικαιοδοσίας του νομοσχεδίου. διατίθεται προϋπολογισμός δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, έχει οριστεί προϋπολογισμός ύψους 26,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αμυντικές δαπάνες που σχετίζονται με την πυρηνική ικανότητα βάσει του προϋπολογισμού του Υπουργείου Ενέργειας.

Ενώ το νομοσχέδιο NDAA προβλέπει τη θέσπιση της «Πρωτοβουλίας αποτροπής του Ειρηνικού» εναντίον της Κίνας, διατίθενται επιπλέον 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό της Διοίκησης Δυνάμεων Ινδο-Ειρηνικού για αυτήν την πρωτοβουλία για την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ στην περιοχή του Ειρηνικού και για τη στήριξη των εταίρων και των συμμάχων της περιοχής. .

Αυξάνει τους περιορισμούς στις στρατιωτικές σχέσεις με τη Ρωσία

Το νομοσχέδιο επέστησε την προσοχή στα άρθρα σχετικά με την αύξηση των περιορισμών του αμερικανικού στρατού στις σχέσεις του με τον ρωσικό στρατό και την απαγόρευση πράξεων και δραστηριοτήτων που θα αναγνώριζαν την κυριαρχία της Ρωσίας στην Κριμαία.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων κατά της Ρωσίας, το νομοσχέδιο όριζε επίσης ότι θα έπρεπε να παρασχεθούν 250 εκατομμύρια δολάρια αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία, εκ των οποίων 75 εκατομμύρια ήταν όπλα.

Στο νομοσχέδιο, ζητήθηκε να διατεθεί στο πλαίσιο αυτού του προϋπολογισμού ολόκληρο το ταμείο ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καθορίστηκε στους προηγούμενους νόμους του προϋπολογισμού για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Αποτροπής.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

Όσον αφορά το σχέδιο του Προέδρου των ΗΠΑ για την απόσυρση στρατευμάτων από τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα, το σχέδιο νομοσχεδίου, εκτός εάν επιβεβαιωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ο αριθμός των στρατιωτών στη Νότια Κορέα είναι κάτω των 28.500 και ο αριθμός των στρατιωτών στη Γερμανία είναι 34.500 πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης. απαγορεύεται να πέσει κάτω από τη φήμη.

Το νομοσχέδιο, που απαιτεί από τους στρατιώτες των ΗΠΑ να συμμετέχουν στην εκπαίδευση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης Υβριδικών Απειλών στη Φινλανδία, απαίτησε τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ, την Ταϊβάν, τα κράτη της Βαλτικής, την Ινδία, το Βιετνάμ και την Ιαπωνία.

Το νομοσχέδιο, που προβλέπει ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα φτάσει κατά μέσο όρο 386 μοίρες ή 3.850 πολεμικά αεροπλάνα, επιτρέπει την αγορά 93 αεροσκαφών F-35 καθώς και πολλών αεροπλάνων.

Το νομοσχέδιο, το οποίο θα λάβει η Τουρκία έξι αεροσκάφη F-35, έκανε επίσης την απαραίτητη εξουσιοδότηση για χρήση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Περιλήφθηκε επίσης στο προσχέδιο για την κατάργηση των ονομάτων και των αγαλμάτων των ομόσπονδων στρατηγών, οι οποίοι ήρθαν στο προσκήνιο στα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά τη δολοφονία του μαύρου αμερικανού πολίτη Τζορτζ Φλόιντ.

Στα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου, ορίστηκε ότι θα πρέπει να συσταθεί επιτροπή για την απομάκρυνση των ονομάτων των ομόσπονδων στρατηγών από τις βάσεις και αυτή η επιτροπή θα πρέπει να προετοιμάσει μια έκθεση που θα περιέχει τις απαραίτητες συστάσεις σε 3 χρόνια.

Στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, η Τουρκία S-400 για την παραλαβή των κυρώσεων στους αντιπάλους των ΗΠΑ για την τρομοκρατική πράξη (CAATS α) το πεδίο εφαρμογής, θεωρήθηκε ως μια διαδικασία σε σημαντικές διαστάσεις με τη Ρωσία και εντός 30 ημερών από την Ndaa η θέσπιση της Τουρκίας S-400 Οι κυρώσεις CAATSA εφαρμόστηκαν σε εκείνους που εμπλέκονται.

Στο προσχέδιο, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο να εφαρμόσει τουλάχιστον 5 από τα 12 άρθρα που ορίζονται στο πεδίο εφαρμογής της CAATSA, και τις κυρώσεις να μην καλύπτουν τα «εισαγόμενα αγαθά». Ωστόσο, η διαχείριση του Trump δεν αναμένεται να επιβάλει εκ νέου κυρώσεις για την CAATS, δήλωσε ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

.Source