Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο πρόεδρος επιβάλλει απαγόρευση θεώρησης βάσει θρησκείας

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε ένα νομοσχέδιο που εμποδίζει τον πρόεδρο να επιβάλει περιορισμό θεώρησης που θα μπορούσε να θεωρηθεί θρησκευτική διάκριση κατά των μεταναστών.

Στη Γενική Συνέλευση της Βουλής των Αντιπροσώπων, 218 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 208 βουλευτές ψήφισαν «όχι» στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε με τις ψήφους των Δημοκρατών. Μόνο ένα μέλος της Δημοκρατικής Συνέλευσης ψήφισε ναι.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εκπονήθηκε για την άρση της απαγόρευσης βίζα που επέβαλε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την ευθύνη του προέδρου, θα σταλεί στο γραφείο του προέδρου Τζο Μπάιντεν για υπογραφή, εάν γίνει δεκτό και στη Γερουσία.

Οι δημοκρατικοί βουλευτές υποστηρίζουν πλήρως το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι οι θεωρήσεις προς τους μετανάστες δεν μπορούν να γίνουν σε καμία πίστη και ότι οι απαγορεύσεις θεώρησης που είναι παρόμοιες με αυτές του Τραμπ δεν πρέπει να επιστραφούν στην ημερήσια διάταξη.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο πρόεδρος δεν θα είναι ποτέ σε θέση να απαγορεύσει στους ανθρώπους να έρχονται στις ΗΠΑ μόνο και μόνο λόγω της θρησκείας τους”, δήλωσε η Τζούντι Τσου, εκπρόσωπος της Δημοκρατίας της Καλιφόρνια, η οποία πρωτοστάτησε στο νομοσχέδιο. έκανε την αξιολόγησή του.

Όταν ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου 2017, επέβαλε απαγόρευση θεώρησης σε ορισμένες μουσουλμανικές χώρες και η αίτηση κολλήθηκε στα δικαστήρια των ΗΠΑ. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι ο κανονισμός για τις θεωρήσεις θα μπορούσε να εφαρμοστεί εν μέρει.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ότι κατάργησε αυτήν την απαγόρευση βίζας την πρώτη ημέρα του καθήκοντός του.

.Source