Η Βρετανία είναι ακόμη πιο σκληρή, ξεκινά το εμβόλιο της Οξφόρδης

Ο αποκλεισμός της Βρετανίας είναι ακόμη πιο σκληρός. Ξεκινά το εμβόλιο της Οξφόρδης

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζον Ονσον δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να επιβάλει ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς στην καταπολέμηση του κοροναϊού.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ελεύθερος. “Νομίζω ότι ολόκληρη η χώρα έχει συμβιβαστεί με αυτό”, είπε στο BBC την Κυριακή το πρωί.

Ερωτηθείς για λεπτομέρειες, είπε ότι δεν πρόκειται να κερδοσκοπίσει, αλλά πρόσθεσε ότι “δυστυχώς, οι περιορισμοί ενδέχεται να ενισχυθούν.”

Ήδη το 78% του πληθυσμού της Αγγλίας, περίπου 44 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν σε περιοχές του επιπέδου 4, με κλειστά καταστήματα, το εστιατόριο λειτουργεί μόνο με παράδοση στο σπίτι, τα συσκευασμένα τρόφιμα απαγορεύονται. κλειστές συναντήσεις ություն άδεια συνάντησης μόνο ενός ατόμου έξω από το σπίτι σε δημόσιο ανοιχτό χώρο.

Τα σχολεία σε όλο το Λονδίνο θα κλείσουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς και αλλού στον ιό. Ο κ. John Onson, ωστόσο, είπε ότι «τα σχολεία είναι ασφαλή» και κάλεσε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα εν μέσω προειδοποιήσεων από τα συνδικάτα των δασκάλων ότι θα αγνοούσαν το κάλεσμα της κυβέρνησης να συνεχίσει τα μαθήματα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνηση είχε κάνει όλες τις πιθανές προετοιμασίες για την επιδημία κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί η αυξανόμενη μεταδοτικότητα του νέου μεταλλάκτη. Σχολίασε επίσης ότι η χώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις αρχές του φθινοπώρου λόγω της επέκτασης των προβλημάτων ψυχικής υγείας και των οικονομικών ανισοτήτων.

Ο Μπόρις Τζον Ονσον αναφέρθηκε στη διάθεση του εμβολίου Oxford / AstraZeneca τη Δευτέρα, το οποίο περιέγραψε σε δήλωση το Σάββατο ως «νίκη για τη βρετανική επιστήμη». Επιβεβαίωσε ότι επί του παρόντος υπάρχουν περίπου 530.000 δόσεις αρχικά από 101 νοσοκομεία և 540 τοπικές κλινικές. Τις πρώτες ημέρες, μόνο μερικά νοσοκομεία θα λάβουν το εμβόλιο για να διευκολύνουν τον έλεγχο των πολιτών που λαμβάνουν παρενέργειες.

Εκτιμάται ότι 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου Pfizer θα είναι διαθέσιμες την επόμενη εβδομάδα ενάντια στη μάστιγα του σχεδιασμού εμβολιασμού γιατρού.

Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock գլխավոր Διευθύνων Σύμβουλος της Αγγλίας Chris White μίλησε για τις «ελλείψεις» στην παροχή εμβολίων που επηρεάζουν την ταχύτητα κάλυψης του πληθυσμού. Ωστόσο, δύο φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν τα εγκεκριμένα εμβόλια απάντησαν ότι ήταν προγραμματισμένες για παράδοση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Υπουργός Υγείας δέχεται επίσης κριτική για το γεγονός ότι περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία ζουν σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχει κέντρο εμβολιασμού, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για αυτούς να λάβουν τα πιο ευάλωτα εμβόλια.

Το άρθρο της Sunday Times αναφέρει ότι ορισμένοι πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί όταν έρχονται σε τοπικά νοσοκομεία με υπερβολικές δόσεις του εμβολίου Pfizer.

Η διοίκηση του NHS αναφέρει ότι θα υπάρχουν εκατοντάδες περισσότερα κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα στο εγγύς μέλλον, αλλά οι τοπικοί διαχειριστές του NHS διαμαρτύρονται ενάντια στην αργή, αδιαπέραστη διαθεσιμότητα εμβολίων της κεντρικής κυβέρνησης.

Ο κ. Χάνκοκ διέταξε επίσης μείωση του αριθμού 21 διαφορετικών εγγράφων πιστοποίησης που απαιτούνται ακόμη από συνταξιούχους ιατρούς και άλλους εθελοντές που απάντησαν σε μια πρόσκληση για βοήθεια με την εκστρατεία εμβολιασμού.

Εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κυβερνητικοί επιστημονικοί σύμβουλοι έχουν θέσει στόχο 2 εκατομμύρια εμβόλια την εβδομάδα για να σταματήσουν το ξέσπασμα του κοροναϊού.

Ταυτόχρονα, η Δρ Mary Ramsey, επικεφαλής της Δημόσιας Υγείας στην Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας (PHC), έπρεπε να εξηγήσει ότι η υπηρεσία δεν συνιστούσε την ανάμιξη των δύο εγκεκριμένων εμβολίων. “Εάν η πρώτη σας δόση είναι το εμβόλιο Pfizer, δεν πρέπει να πάρετε το εμβόλιο AstraZeneca για τη δεύτερη δόση και αντίστροφα”, είπε.

Η ίδια εξήγηση έγινε μέσω του Twitter από τον Υφυπουργό Υγείας, υπεύθυνο για το πρόγραμμα εμβολιασμού, Nadim Hahawi.

Αυτές οι δηλώσεις ακολούθησαν ένα άρθρο στους New York Times που ανέφερε οδηγίες PHE στο κλινικό προσωπικό ότι εάν το ίδιο φάρμακο δεν είναι διαθέσιμο σε έναν πολίτη για δεύτερη δόση ή εάν δεν είναι γνωστό ποιο εμβόλιο δόθηκε πρώτα, θα ήταν “λογικό”. Να προσφέρει το άλλο εμβόλιο ως δεύτερη δόση. Αυτή η πρακτική μπορεί να περιλαμβάνει περιπτώσεις πολιτών, “άμεσα υψηλού κινδύνου” ή περιπτώσεις πολιτών που είναι απίθανο να επιστρέψουν σε δεύτερη δόση του ίδιου εμβολίου στο μέλλον.

Η οδηγία προκάλεσε τους γιατρούς να παραπονεθούν για σύγχυση και αβεβαιότητα, αλλά ο Δρ Ramsay απάντησε ότι η οδηγία ήταν «εξαιρετικά σπάνια» και ότι η PHE δεν συνέστησε αυτό το πρωτόκολλο εμβολίου.

Ταυτόχρονα, ο Jon Onathan Van Tam, αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, απαντά σε ένα άρθρο στο Mail την Κυριακή με μια άλλη κριτική για την απόφαση να δοθεί η πρώτη δόση του εμβολίου στους πιο ευάλωτους πολίτες. Εντός 12 εβδομάδων. Έχουν προβληθεί ανησυχίες για πιθανή μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου
Pfizer με μια τέτοια μέθοδο δοσολογίας. Ο καθηγητής Van Tam τόνισε ότι αυτή η αλλαγή στρατηγικής που ανέπτυξε η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμών θα “σώσει ζωές”.

Υπάρχει ακόμα μεγάλο άγχος στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι Covid ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν σε διαδρόμους ή ασθενοφόρα λόγω υπερπληθυσμού τόσο στα τμήματα έκτακτης ανάγκης όσο και στα τμήματα ανάνηψης.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, για πρώτη φορά στην ιστορία του NHS, αναπτύχθηκε ένα πρόγραμμα «ζευγαρώματος» έτσι ώστε τα νοσοκομεία σε περιοχές με λιγότερους ασθενείς να μπορούν να δέχονται ασθενείς από περιοχές που είναι χειρότερες.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι ασθενείς από το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία θα μεταφερθούν από νοσοκομεία στη Νοτιοανατολική Αγγλία στην Κεντρική Αγγλία. Ταυτόχρονα, το μεγάλο νοσοκομείο εκστρατείας, το οποίο άνοιξε την άνοιξη στο Εκθεσιακό Κέντρο Excel 4.000 κλινών στο Ανατολικό Λονδίνο, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει ξανά τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το Σάββατο, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 57725 νέα κρούσματα κοροναϊού καθημερινά, καθώς και 445 θανάτους.

Αυτή η δύσκολη κατάσταση με την επιδημία φαίνεται να επηρεάζει την κυβέρνηση և Boris John Onson, η οποία βασίζεται σε δείγμα περισσότερων από 22.000 πολιτών που χρησιμοποιούν την αναλυτική μέθοδο MRP από το Focaldata εξ ονόματος των Sunday Times.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι εάν διεξαχθούν σήμερα οι εκλογές του 2024, οι Συντηρητικοί θα χάσουν 81 έδρες, εξ ου και η τρέχουσα αυτονομία των 40 εδρών, κάτω από 284 έδρες. Αντ ‘αυτού, το Εργατικό Κόμμα του Sir Kir Kirstarmer θα λάβει 82 έδρες, συνολικά 282 έδρες.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας του Nicholas Sturgeon θα κέρδιζε 57 από τις 59 έδρες της Σκωτίας προωθώντας το αίτημα του κόμματος για ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Εργατικό Κόμμα προηγείται με 37,7% των ψήφων, έναντι 35,6% για τους Συντηρητικούς.

Πηγή: skai.gr

Source