Η Βρετανία θέλει να εμβολιάσει όλους τους ενήλικες μέχρι το φθινόπωρο

Το βρετανικό εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κινδυνεύει. 200.000 άτομα εμβολιάζονται καθημερινά

Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να εμβολιάσει όλους τους ενήλικες στη χώρα μέχρι το φθινόπωρο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ενώ η Βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) βρίσκεται ήδη σε «επικίνδυνη κατάσταση».

«Φυσικά, θα ξεκινήσουμε με τους πιο ευάλωτους», αλλά «κάθε ενήλικος θα εμβολιαστεί μέχρι το φθινόπωρο», υποσχέθηκε ο υπουργός, μιλώντας στο BBC.

«Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) αντιμετωπίζει την πιο επικίνδυνη κατάσταση που μπορούμε να θυμόμαστε σήμερα», προειδοποίησε ο Chris Whit, επικεφαλής ιατρικός υπάλληλος της Αγγλίας, Sunday Times.

“Εάν ο ιός συνεχιστεί έτσι, τα νοσοκομεία θα είναι σε πολύ κακή κατάσταση, θα συμβεί πολύ σύντομα”, πρόσθεσε.

Πάλη για εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 70 έως τα μέσα Φεβρουαρίου

Για να βγει από αυτήν την κατάσταση, η κυβέρνηση ξεκίνησε μια «μάχη ενάντια στο χρόνο» για τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 70 ετών, των φροντιστών, των ευάλωτων ατόμων, δηλαδή ενός πληθυσμού σχεδόν 15 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 88% των θανάτων του Covid-19 έως τα μέσα Φεβρουαρίου. ω:

“Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για αυτό”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο SKY NEWS, τονίζοντας ότι η Βρετανία ήδη εμβολιάζει 200.000 άτομα την ημέρα με εμβόλια BioNTech-Pfizer ra AstraZeneca / Oxford.

Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση, η οποία θεωρείται πολύ αργή για να ανταποκριθεί στην επιδημία, έχει επικριθεί από ορισμένους εμπειρογνώμονες. “Η Βρετανία δεν έχει μια σαφή στρατηγική πέρα ​​από την καραντίνα που απαιτείται υπό την πίεση του νοσοκομείου”, δήλωσε ο Devi Schrider, ειδικός στη δημόσια υγεία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Καθώς η χώρα μπαίνει στην τρίτη καραντίνα της, ο καθηγητής το θεωρεί «μη ρεαλιστικό» να ελπίζει ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν να συμμορφώνονται με αυτούς τους κανόνες μετά από περιοριστικά μέτρα για «σχεδόν ένα χρόνο» και κάλεσε την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα σαφές πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source