Η Βρετανία θα επιτρέψει να συνδυάσει δύο διαφορετικά … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτρέψει τον εμβολιασμό ορισμένων αλλά σπάνιων περιπτώσεων με διαφορετικές δόσεις εμβολίου κοροναϊού, παρά την έλλειψη ενδείξεων ανοσοποίησης που προσφέρει ένας τέτοιος συνδυασμός.

Σε αντίθεση με την παγκόσμια στρατηγική, η κυβέρνηση του Λονδίνου δήλωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν δόσεις διαφορετικών εμβολίων, για παράδειγμα, εάν καταναλώνεται ένα από τα εμβόλια, σύμφωνα με τις οδηγίες που δημοσιεύθηκαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

“Εάν το ίδιο εμβόλιο δεν είναι διαθέσιμο ή εάν δεν είναι γνωστό ποιο προϊόν δόθηκε πρώτα, είναι λογικό να δοθεί μια δόση τοπικού προϊόντος για τη συμπλήρωση του εμβολίου”, ανέφερε η δήλωση.

Η Mary Ramsey, επικεφαλής του εμβολιασμού στο Υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει ότι θα συμβεί μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, επειδή η κυβέρνηση δεν συνιστά συνδυασμό εμβολίων που πρέπει να δοθούν σε δύο δόσεις σε απόσταση μερικών εβδομάδων.

“Όλα πρέπει να γίνουν για την ένεση του ίδιου εμβολίου, αλλά όταν αυτό δεν είναι δυνατό, είναι προτιμότερο να πάρετε μια δεύτερη δόση άλλου εμβολίου από κανένα”, είπε.

Στη Βρετανία, 74.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το COVID-19, το δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη. υγεία

Νωρίτερα την εβδομάδα, η κυβέρνηση άνοιξε ξανά τα νοσοκομεία προ-επιδημίας εξωτερικών ασθενών, καθώς τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα με ασθενείς με COVID-19.

Τον περασμένο μήνα, η Βρετανία ήταν ένα από τα πρώτα που ενέκρινε εμβόλια κοροναϊού, ο πρώτος που ενέκρινε γρήγορα εμβόλια Pfizer / BioNTech և AstraZeneca / Oxford University.

Και τα δύο αυτά εμβόλια χορηγούνται σε δύο δόσεις, σε απόσταση μερικών εβδομάδων, αλλά δεν συνδυάζονται.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις οδηγίες που ανακοινώθηκαν, αν και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη χορήγηση δύο δόσεων του ίδιου εμβολίου, εάν ένας ασθενής διατρέχει “υψηλό άμεσο κίνδυνο” ή θεωρείται “απίθανο να το κάνει ξανά”, μπορεί να του δοθούν δύο διαφορετικά εμβόλια. ,

Η Βρετανία αντέδρασε πριν από λίγες εβδομάδες όταν ανακοίνωσε σχέδια για καθυστέρηση μιας δεύτερης δόσης του εμβολίου, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την περιορισμένη προστασία που παρέχεται από μία μόνο δόση.

Χθες, ο Anthony Fausi, διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, ένας από τους πιο σεβαστούς επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι δεν συμφώνησε με τη βρετανική προσέγγιση για την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης για έως και 12 εβδομάδες.

“Δεν συμφωνώ με αυτό. “Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε”, είπε στο CNNi.

Πηγή: cnn.gr

Source