Η Βρετανία θα περιορίσει την προώθηση ανθυγιεινών τροφίμων από τον Απρίλιο του 2022

Η Βρετανία θα απαγορεύσει τις προσφορές «αγοράστε ένα δωρεάν» για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι και δωρεάν αναψυκτικά ζαχαρούχων αναψυκτικών σε εστιατόρια από τον Απρίλιο του 2022, δήλωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα, το τελευταίο βήμα της στο σχέδιό της για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη βελτίωση δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι η παχυσαρκία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μακροπρόθεσμα προβλήματα δημόσιας υγείας στη Βρετανία με σχεδόν τα δύο τρίτα των ενηλίκων στην Αγγλία υπέρβαροι και ένα στα τρία παιδιά που εγκαταλείπουν το δημοτικό σχολείο υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Τα μέτρα θα περιορίσουν επίσης το πού μπορούν να διαφημιστούν σε ένα κατάστημα προσφορές για τέτοια προϊόντα και ανθυγιεινές προσφορές δεν επιτρέπονται στα ταμεία, στις εισόδους των καταστημάτων ή στα άκρα των διαδρόμων.

«Περιορίζουμε τις προσφορές και εισάγουμε μια σειρά μέτρων για να διασφαλίσουμε ότι η υγιεινή επιλογή είναι η εύκολη επιλογή. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που βοηθά όλους να τρώνε πιο υγιεινά τρόφιμα πιο συχνά είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της υγείας του έθνους », δήλωσε ο υπουργός δημόσιας υγείας Jo Churchill.

Η Βρετανία πρότεινε για πρώτη φορά τον περιορισμό των συμφωνιών «αγοράστε ένα δωρεάν» για το πρόχειρο φαγητό τον Ιούλιο, και ανακοίνωσε επίσης μέτρα όπως η απαγόρευση της τηλεόρασης και οι διαδικτυακές διαφημίσεις για πρόχειρο φαγητό πριν από τις 9.00 μ.μ.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση προχώρησε περαιτέρω και πρότεινε την πλήρη απαγόρευση της διαφήμισης ανθυγιεινών τροφίμων στο διαδίκτυο.

Το υπερβολικό βάρος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από το COVID-19 – γεγονός που τονίστηκε από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μίλησε δημόσια για τη δική του ανάγκη απώλειας βάρους από τότε που νοσηλεύτηκε με την ασθένεια.

(Reuters)

Source